30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Нов рекорд за "Аватар"

отпечатай новината

04.02.2010 16:30 | Видян 4156 пъти

Нов рекорд за

Триизмерният хит на Джеймс Кемърън "Аватар" днес постави нов рекорд, този път в родината си, като записа 601,2 милиона долара приходи и успя да надмине предишния касов хит "Титаник", съобщиха от пресофиса на "Туентиът Сенчъри Фокс", цитирани от БТА.
Последните рекордни числа дойдоха след като "Аватар" седем поредни уикенда бе на върха на седмичната класация, по данни на "Холивуд рипортър". "Титаник" завърши своя рейд по кината през 1998г., не само в САЩ, но и сумарно с Канада, със "скромните" 600,8 милиона долара. Това е трети рекорд на научнофантастичната история, след предишните й два световни, когато фантастиката на Камерън прескочи морската му драма по приходи за разпространение в чужбина и общо за целия свят.
В България "Аватар" също постави рекорд по приходи. Съобщението за новия полет на рейтинга на лентата дойде само 24 часа след като тя записа още един успех - бе номинирана вчера за "Оскар" в девет категории, като днес се очакват нови данни за повишение на приходите по света. В момента филмът е спечелил над 2,5 милиарда долара.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !