34 млн. лв. потрошени незаконно във...

Страховити незаконни договори и сделки са установени при...

Положиха тленните останки на...

Траурната церемония по посрещането на ковчега с тленните...

Какво правят нашите туристи на Олимпиадата?

отпечатай новината

16.02.2010 13:40 | Видян 6739 пъти | Гласували 6

Какво правят нашите туристи на Олимпиадата?

Завчера, щракайки каналигте, попаднах на репортаж от Олимпиадата. Предаваха биатлон и коментаторката Матакева ентусиазирано обясняваше какъв голям успех сме постигнали на старта и как нашият представител вземал 16 точки за Световната купа от състезанието. Зарадвах се, че сме родили нова спортна звезда с призово класиране. Но напразно... Излезе таблицата и се оказа, че нашето момче е стигнало до 25-о място!
Тъй като до момента това е най-доброто ни класиране на тези Олимпийски игри и предвид падането поради неумение да кара ски на нашия Стефан Георгиев на снощното спускане, питам се от какъв зор ни беше да потрошим десетки милиони лева и да пратим 50-ина туристи на държавна сметка във Ванкувър?!
Представителите ни на шейнички били травмирани от нелепата смърт на грузинския си колега, та се класирали предпоследни. Нина Кадева, която завърши 62-а сигурно се е травмирала от възглавницата в спалнята си в Олимпийското село. Сани Жекова пък си падна на главата на първата тренировка и обяви трасето за неподходящо. И по трите повода важи един коментар на Методи Манченко от БНТ: “Да, но нали и останалите са в същите условия”. Пък стават шампиони.
Красноречив беше и Петър Попангелов, който запита: “Защо мен ме подиграваха и ме ругаеха, когато се класирам извън тройката, а сега сме доволни от 25-о или 62-о място”. Риторичен въпрос!
Но не такъв е този за парите. Четири години държавата харчи десетки милиони за подготовката на туристите ни във Ванкувър. В случая със скиора Георгиев, който иначе лесно се майтапи с най-добрите, докато помага в тв коментарите на Кедъра, България е цакала за 4 олимпиади и цикъла преди тях. И от какъв зор?
После се чудим защо нямаме пари за болниците и хиляди хора трябва да мрат поради закриването им! Или, че няма средства за нови линейки. Един такъв турист във Ванкувър струва на данъкоплатците колкото всичките 10 линейки на София, че и отгоре!
В този смисъл интересно е, че парите за образование и здравеопазване, както и тези за безработица, бяха силно занижени в тазгодишния бюджет. Повече дадоха само за спорта. Умно, нали?!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !