Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

КАВАРНА РОК ФЕСТ посреща повече от десет банди

отпечатай новината

30.03.2010 16:20 | Видян 4296 пъти | Гласували 1

КАВАРНА РОК ФЕСТ посреща повече от десет банди

Най-големият, традиционен и единствен по рода си истински Рок фестивал в България вече е с ново име - КАВАРНА РОК ФЕСТ ! Тази година фестивалът ще се проведе от 23-ти до 25-ти юли в Каварна, за пета поредна година и ще посрещне на сцената си много повече рок и метъл банди!

На 23-ти юли, подобаващо начало на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 ще дадат метъл Кралиците Tarja Turunen и Doro Pesch, подкрепени от Epica , Leaves’ Eyes и Atrocity. Във вечерта на дамските Рок вокали феновете ще се насладят не само на страхотни гласове, но и на едни от най-красивите Рок дами от световната сцена.
На 24-ти юли Каварна ще се разтресе от Kreator, Sodom и веселяците - Korpiklaani.
Финалният ден на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010  -  25-ти юли ще връхлети феновете в Каварна с четири банди-мечта - Accept, AnnihIlator, Primal Fear и Voivod.
Повечето групи пристигат за първи път в България, а всички те, с изключение на Accept, ще стъпят за първи път в Каварна в рамките на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010. ОЧАКВАТ СЕ ОЩЕ БАНДИ ДА ПОТВЪРДЯТ УЧАСТИЕТО СИ СЪВСЕМ СКОРО!

Билетите за КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 се пускат в продажба от днес /30.03.2010г/ и ще се продават ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg и в магазините на Office1Superstore, M-Tel, Orange Center, Fonex, Tехномаркет и Мултирама. Цената на тридневен билет за фестивала ще бъде 90 лв, а на еднодневен билет – 40 лв.
КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 се организира от Община Каварна и Лауд Консертс /Loud Concerts/.
За първи път КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 ще има и своето Фестивално Рок радио – първото по рода си в България!
Наред с новото си име КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 може да се похвали и с нов облик на истинки рок фестивал – с много повече групи в програмата си, с много повече забавления, неповторими емоции и морско настроение! Много награди - покани, тениски, meet&great с бандите и всякакви други възможности, очакват феновете и гостите на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010.
По традиция и този път един от посетителите на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 ще си тръгне от морето с чисто нов мотор Harley Davidson. Единственото условие за участие в томболата за мотора е - да притежаваш тридневен билет за КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010.
Повече подробности и информация за фестивала търсете в интернет в сайта на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010, на: www.kavarnarockfest.com.
Ето и кратка информация за гостуващите банди:
23.07.2010 – КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010
Tarja Turunen е финландска рок и оперна певица, бивша вокалистка на групата Nightwish. След като напуска бандата се фокусира върху самостоятелна кариера и за кратко успява да се наложи, като едно от лицата не само на финландската, но и на световната метъл сцена. Българските фенове я познават добре, след два паметни концерта в София. Ще я видим за първи път в Каварна, като хедлайнер в първата вечер на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010!
DORO Pesch с право и не случайно е наричана германската хард-рок и хеви метъл богиня. В годините, когато жените пеят предимно за любов и романтика Doro изпъква с текстове за вещици, демони, духове изпълнени с агресия. Идвала е въднъж в България през 2003, а сега е време да я посрещнем и в Каварна! През 2009 г. Doro Pesch записа две песни с Tarja Turunen, които двете заедно изпълняват през месец декември на концерт на Doro. На 23-ти юли ще видим и двете на една сцена, а дали ще запеят заедно в тази вечер - предстои да разберем!
EPICA е основана през 2002 г. и се определя като симфонична метъл банда. Неин фронтмен е гласовитата и също толкова красива - Simone Simmons. Epica ще дойдат за първи път България, скоро след издаването на албума “Design Your Universe”. В началото на февруари, най-запалените почитатели на холандските метъли EPICA, имаха възможност да гледат техен концерт на живо от Милуоки, излъчен в интернет. На 23-ти юли ще ги гледаме на живо в Каварна!
Leave’s Eyes се събират през 2003 г, а членовете на бандата са от Норвегия и Германия. Стилът им е симфоничен готик метъл с фолклорни елементи, а жените в бандата са две – вокалистката Liv Kristinе, която дълги години беше част от Theatre of Tragedy и басистката Alla Fedynitch. Бандата е основана от Liv Kristine и съпругът й Alexander Krull, както и членовете на другата му банда – Atrocity. Последният им албум е от 2009 г, а от началото на февруари бандата пое дълъг път, изнасяйки поредица концерти в големите Европейски столици. Вече е потвърдено участието им в най-престижните европейски Рок и Метъл фестивали. С първото си гостуване в България именно Leave’s Eyes ще дадат началото на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010!
Atrocity е по-бруталната и тъмна страна на Leave’s Eyes, в което ще се убедим сами при първото им гостуване у нас. Тази година бандата отбелязва своята 25-годишнината, а е известно, че шоуто им на тазгодишният "Wacken Open Air"  ще бъде грандиозно. Очакваме най-доброто от Atrocity и в Каварна нa 23-ти юли 2010!

24.07.2010 – КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010
Korpiklaani идват от Финландия и са фолк-метъл банда, която съществува от 1993 г. под името Shaman. През 2003 г. сменят името си на Korpiklaani, което означава - Клан в пустинята. С годините бандата става много популярна не само в родината си, но и зад граница. Музиката им е определяна, като уникална, много жива и позитивна. Последният им албум се казва Karkelo, а на 24-ти юли Korpiklaani ще дадат началото на втората вечер на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010, с първото си идване в България.
Sodom е една от трите немски банди наричани пионери на германската траш метъл сцена през 80-те (заедно с Destruction и Kreator). Продължават да са здраво стъпили нa нея и до днес. Още с първите си демо парчета предизвикват истинска сензация в ъндънграунд средите. Триото се създава в Германия през далечната 1982 г. и през годините се налага сред любимите банди на феновете на бруталният и екстремен метъл. През 1989 г. за първи път свирят пред 10 000 души в Полша, а в същата година излиза и албумът им “Agent Orange”, който постига исторически успех, попадайки в немската класация за най-продавани албуми. Идвали са няколко пъти у нас, но за първи път ще стъпят в Каварна на 24-ти юли. С цялото си творчество, продуктивност и постоянство безспорно е, че Sodom допринасят изключително много за утвърждаването на траш метъла, като един от най-агресивните и технични стилове в съвременната екстремна музика.
Kreator с право са определяни за институция в света на метъла и в частност на траша. Идват от Есен /Германия и само споменаването на името им е достатъчна гаранция за качество. Една от най-безкомпромисните и същевременно най-смелите и оригинални банди в своя стил, немската група не спира да предизвиква феновете с разнообразието на музиката си. Последният им албум "Hordes of Chaos" от 2009 г. за миг не изневерява на характерния стил на бандата, а феновете и критката го определят за най-опустошителният запис в историята на Kreator. Бандата беше в София за последно в началото на миналата година, а сега ще я видим за първи път в Каварна.

25.07.2010 – КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010
ANNIHILATOR съществува от 1984 г. и е основана в Канада от китариста Джеф Уотърс. Всъщност Джеф е единственият член на бандата. Собственоръчно записва повечето китарни и бас партии в домашното си студио, а за турнетата наема различни музиканти. Сам продуцира албумите си от 1994 г. насам, а за периода 1994 – 97 г. дори е и вокалист на бандата. Дейв Мъстейн от Megadeth го кани на два пъти (през 1989-та и 2004-та) да се присъедини към тях. Той обаче отказва, заради ангажиментите си с Annihilator.
Джеф Уотърс е сред музикантите, повлияли на множество китаристи от метъл групи като Trivium, Children Of Bodom, Lamb Of God и Evile, както и на много фенове да се захванат за китарата. Определят го като един от най-добрите китаристи в света и с право.
Accept – легендарната германска хеви метъл група, основана в Солинген, не случайно е смятана за институция в метъла. Преди близо пет години, оригиналният й състав, воден от основателят си Udo Dirkschneider чества 25-тата си годишнина с голямо турне. В това число точно в Каварна беше и техният последен паметен концерт – на 27-ми август 2005 г. В навечерието на Новата 2009 г. U.D.O. - новата банда на Udo Dirkschneider посрещна празника именно в Каварна.
Ето, че Accept отново пристигат в Каварна този път с новият си вокалист Mark Tornillo. Съвсем скоро се очаква новият албум на Accept, продуциран от Andy Sneap (работил с MEGADETH, EXODUS, ARCH ENEMY, NEVERMORE). Към момента оценката и коментарите относно предстоящият албум и новият състав на Accept са изключително добри. Можем да сме щастливи, че именно в този момент ще видим и чуем бандата в рамките на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010!
Primal Fear е германска пауър и хеви метъл група, чийто вокалист и основател е екс-вокалиста на Gamma Ray - Ralf Scheepers. Един от емблематичните гласове в световния рок - Ralf Scheepers, събира групата си през 1997 г. От тогава до днес Primal Fear се налага, като една от най-популярните и харесвани пауър метъл банди в света. Едни от най-силните турнета на бандата са заедно с музиканти като Rob Halford и Testament (през 2006г), в САЩ и Канада. Изпълнение на бандата е включено в компилацията на Nuclear Blast от 2006 г. “Metal is Forever”. Последният им албум е озаглавен ” 16.6“ и е от 2009 г, а през 2010 г. групата е на мащабно световно турне по промотирането му. Участията си на Wacken Open Air 2010 и Masters Of Rock Festival 2010, бандата потвърди още през месец декември. Твърдо ще я видим за първи път у нас на сцената на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010, във финалната вечер!
VOIVOD са едни от първите представители на траш метъл сцената и не случайно са наричани “легенди”. Първите концерти на канадската банда са заедно с групи като Motorhead, Judas Priest и Venom от 1984 г. насам. Трагичен инцидент в групата, смъртта на един от музикантите я спира от концерти и албуми за близо 5 години. По-късно към бандата се присъединява басиста Jason Newsted, който е бивш басист на Metallica. Последният им албум е озаглавен “Infini” и излиза в средата на 2009 г. През 2010 г. Voivod са на мащабно турне в САЩ, а заедно с Kreator ще забият на Wacken и други големи европейски фестивали. Очакваме ги в България за първи път и за първи път на сцената на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010!

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !