Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Пребитият журналист Огнян Стефанов в "Горещо"

отпечатай новината

16.04.2010 13:45 | Видян 4842 пъти

Пребитият журналист Огнян Стефанов в

На 22 септември 2008 година журналистът Огнян Стефанов е пребит с чукове. Тази събота, 17 април от 22:40 часа, в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” той разказва за побоя над него, за комата и възстановяването си след нея, за сайта „Опасните” и за книгата си „Кома”.

В злополучния ден Огнян Стефанов има уговорена работна среща с Евелин Банев – Брендо и адвокатът му в столичен ресторант. Поводът за срещата е публикуване на реклама в сайта  frognews.bg и интервю, което журналистът иска да направи. Излизайки от ресторанта след срещата Огнян Стефанов чува някой да го вика по име и се обръща. В следващият момент върху него се изсипват множество тежки удари с метални предмети. Журналистът си спомня, че Брендо и адвокатът се опитали да му се притекат на помощ: „Това го чух! Но повече не знам какво е станало!” Седмици по-късно разбира, че Брендо и адвокатът му са били неутрализирани от друга група нападатели, която е изчаквала острани. Резулатът от това е счупен нос за Евелин Банев и няколко счупени ребра за адвоката. „При загуба на два литра и половина кръв не се предвижда човек да оцелее!... Това, че аз останах жив, е чиста случайност! Това не е благодарение на това, че те са ме пощадили!” – коментира Огнян Стефанов и споделя мнението на лекарите, според които травмите сочат, че това е било опит за убийство. „Във филма, в който участвах, героят не умира красиво и патетично! Бях раздробен, бях разфасован, чувствах отвсякъде кръв! Няма нищо героично в това! Не е хубаво човек да умира по този начин – в това съм убеден!... Близките са пред очите ти, тогава, когато се спуска споменатия мрак!”

В резултат на жестокия побой Огнян Стефанов е в кома четири дни. Споделя, че след пробуждането си не е можел да проумее случилото се: „Знаех, че ми се е случило това, но не исках да повярвам!” Следват много операции, трудно и мъчително възстановяване, ужасни болки: „Аз бях „оттатък” – не е по-страшно, отколкото „отсам”!... На мен ми е трудно да изброя всички щети, но счупванията на двата крака и двете ръце... и на гръбначния стълб са много... И са много тежки!”

Освен болката с пробуждането идват и много въпроси без отговори – кой, защо, защо точно аз... „Човек, ако притежава средно-аналитични способности, не е трудно да се ориентира в подобна обстановка и да си направи съответните изводи... Това не ти дава право да сочиш с пръст и да казваш: „Този ме поръча! Този ме транжира!” За себе си имам някакви отговори... Разбира се, имам някакви съмнения и колебания...”
За съмненията, подозренията, колебанията, разочарованията от „приятели“ и очарованието от възвърнатия живот – Огнян Стефанов в „Горещо“.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !