Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Даниел Радклиф ще играе във филм по Ремарк

отпечатай новината

24.06.2010 14:00 | Видян 2485 пъти

Даниел Радклиф ще играе във филм по Ремарк

Британският актьор Даниел Радклиф, превъплътил се в момчето-магьосник Хари Потър, ще изиграе главната роля в римейк на филма "На западния фронт нищо ново" по едноименния роман на Ерих Мария Ремарк.

Радклиф ще играе в германския войник Паул Боймер, сражавал се в Първата световна война, информира Variety. Боймер тръгва да се сражава, преизпълнен с патриотизъм, но постепенно се разочарова от войната и в крайна сметка загива като убеден пацифист. Творбата на Ремарк, по която ще бъде заснет филмът, е публикувана за пръв път през 1929 г.

Това няма да е първото й екранизиране, като за най-известна филмова версия на романа се счита тази от 1930 г., отличена от Американската киноакадемия в две категории - за най-добър филм и най-добра режисура.

Продуценти и сценаристи на римейка с Радклиф ще са сънародниците му Иън Стокъл и Лесли Патерсън, като снимките ще започнат през есента на 2012 г. Дотогава звездата от "Хари Потър" е ангажиран с участието си в мюзикъла "Как да преуспеем в бизнеса, без изобщо да се опитваме".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !