Не благодари на бг режисьора си К....

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма...

Палма за метресата на руски олигарх,...

Златната палма на 77-ия фестивал в Кан отиде при...

Мюсюлманите в Англия ще са повече от християните

отпечатай новината

30.03.2008 09:04 | Видян 2553 пъти | Гласували 2

Мюсюлманите в Англия ще са повече от християните

Влиянието на исляма върху британската култура непрестанно нараства. След не повече от десет години мюсюлманите в Англия и Уелс, които редовно посещават джамиите, ще бъдат повече от католиците, които посещават църквата. За това свидетелства ново изследване.

Прогнозата показва, че при днешната динамика на броя на католиците, които ходят редовно на църква, до 2020 година броят им ще е не повече от 679 000 човека.

Във връзка с тези данни организация Christian Research предполага, че за указания период броят на мюсюлманите ще надвиши тези на католиците в английските църкви, които посещават литургиите по случай Възкресение Христово.

Официалните представители на английската църква подчертават обаче, че все повече вярващи пристъпват в божия храм.

Изследователите, които са провели проучването, обаче са категорични, че ако християнските църкви продължат своя упадък, то в средата на века във Великобритания активните мюсюлмани ще бъдат повече от християните. Разбира се, трябва да се има предвид, че хората няма да сменят своята вяра, а просто религиозните им убеждения в църквата ще бъдат разклатени и те няма да ги посещават.

Според доклада, наречен "Религиозни тенденции", организация Christian Research обнародва, че в този период - около 2020 година, напрежението между религиозните общности силно ще нарасне.

Неотдавна във Великобритания се появи спор за това в каква степен трябва да се признаят ислямските права. Причината за обсъждането била, че в определени райони в страната се появили зони, ограничени само за мюсюлмани.

Неотдавна епископ Рочестър от Кентърбърийската църква заяви в страниците на The Sunday Telegraph, че ислямският екстремизъм е превърнал някои райони в забранени за немюсюлмани. В тези зони по думите на епископа "предаността към идеологията на исляма е достигнала неприемлив размах".

Според Питър Брирли, бивш правителствен експерт, мюсюлманското население ще расте и след 2020 година и то до такава степен ще се засили, че ще окаже силно влияние и върху религиозните убеждения на християнска Великобритания.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !