Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Проститутки, секс и компромати на „Любовта е лудост”

отпечатай новината

21.07.2010 13:00 | Видян 5651 пъти | Гласували 1

Проститутки, секс и компромати на „Любовта е лудост”

 Звездата от сериала „Стъклен дом” Калин Врачански ще мине по червения килим на фестивалния комплекс във Варна на 27 август за официалното откриване на 18-ото издание на кинофестивала „Любовта е лудост”.

Той е сред гостите на феста заедно с още куп свои колеги, съобщи артдиректорът проф. Алексанъдр Грозев. Чаровникът ще присъства лично на прожекцията на новия филм „Още нещо за любовта”, в който играе ролята на д-р Иван Руменов.

Историческа драма ни връща към 40-50-те години на миналия век. Героят на Врачански е интерниран във Варна заради това, че е приближен на предишната власт.


 В морската ни столица той се сблъсква с необикновен случай. Любимецът на местните жители ­ арменецът фотограф Дикран (Симеон Лютаков), претърпява злополука в морето и изпада в критично състояние. Медицината е безсилна, но любовта на една жена (Сепиде Далфоруз) успява да победи смъртта...

В дебютната лента на Магдалена Ралчева ще гледаме още Велко Кънев, Мария Статулова и Йосиф Шамли от Народния театър.

„Още нещо за любовта” е направен по действителен случай, сценарист е Георги Данаилов. Филмът е подкрепен от Националния филмов център.

„Още нещо за любовта” е включен заедно с още три ленти в панорамата на българските филми, организирана по повод годината на родното ни кино. Това са "Стъпки в пясъка" на Ивайло Христов, която за пръв път беше показана на Московския кинофестивал през юни. Тя също е по действителен случай, но разказва съвременната история на наш емигрант в Америка, изигран от Иван Бърнев.

В главната роля на „Ако някой те обича” на Киран Коларов пък е звездата на Народния театър Деян Донков. Той играе смотан пианист, учител по музика, в когото е влюбена негова ученичка (Фани Коларова). Вбесена, че той има връзка с учителка, тя му отмъщава, като подхвърля компромат ­ свои голи снимки, направени уж в дома му. В останалите роли ще видим Йосиф Сърчаджиев, Стоянка Мутафова и Николай Урумов.

Доста по-различна е историята, която разказва „Стъклената река” на Станимир Трифонов. Тук са замесени тайнствени послания на богомилите, иманяри, свещеници и проститутки.

Стефан Вълдобрев играе мълчалив и одухотворен свещеник, който се влюбва във французойка от български произход (Наталия Дончева). Негов пълен антипод е иманярят Иван Ласкин, който се хваща с местна проститутка (Лидия Инджова), в която е влюбен овчарят Захари Бахаров. Секссцената между двамата е сред най-впечатляващата във филма. Оператор е Емил Христов.

В конкурсната програма на „Любовта е лудост” попада само „Стъпки в пясъка” на Ивайло Христов заедно с още 11 заглавия.

За „Златната Афродита” ще се борят унгарският „Дни на страсти”, англо-испанският „Манолете”, италианският „Бившият”, финландският „Писма до отец Якоб”, „Сърцето” от Турция, немският „Лола, Лола”, сръбският ­ „Мотел на Ана”, „Не ме напускай” ­ Полша, „Трансилванска сватба” от Румъния, иракският „Светлина в мъглата” и руският „Военен валс”.

Тази година ще бъдат чествани годишнини на изтъкнати български кинодейци, каза още проф. Александър Грозев. Това са сценаристът Валери Петров, актьорът Георги Черкелов, Тодор Динов и Симеон Пиронков. Сред гостите ще бъдат и режисьорите на филмите от конкурсната програма.

Източник:Hotnews.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !