Мъск готов да води предизборния дебат...

Американският предприемач Илон Мъск обяви, че е готов да...

2024 Audi RS7 Legacy Edition (1000 к.с.)

2024 Audi RS7 Legacy Edition е наистина забележителен...

1 старшина = 2 професори

отпечатай новината

05.08.2010 09:00 | Видян 3056 пъти | Гласували 2

1 старшина = 2 професори

Сметката на седмицата не е колко КИЛЪРИ са пуснати от съда. Много по-съществен е балансът, който показва, че държавата дава на 1 старшина, колкото на 2-ма професори. И това не става през 1955 г., а през 21 век в страна – член на Европейския съюз. Същата организация, която е обявила най-официално, че до 2020 г. ще изгради Икономика на знанието и интелекта. И ЕС наистина работи в това отношение. Не и ние!

Ще повторим пророческата фраза на другаря Сталин, която цитирахме и преди 2 седмици, че КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО.

Миналата есен, докато колегата му – министър на образованието, се бореше за кмет на София, финансист номер едно Симеон Дянков намери големия проблем на държавата в БАН, обиди нейните членове, сред които е министърът от същия този кабинет Вежди Рашидов например. 

Учените имаха неблагоразумието не само да му отговорят, но и да припомнят как същият този човек вече е унищожил Грузинската академия на науките, докато е “реформирал” онази кавказка държава. И как истинската борба е за имотите на Академията на стойност стотици милиони евро.

Е, хак да им е сега, защото при актуализацията на бюджета парите на БАН бяха най-орязани в цялата държава – с 20%, а тези за заплати конкретно – с 50%. Така един професор вече ще взема 513 лева бруто, докато един старшина в неорязаното откъм средства МВР – 900 лв. нето. Понеже неговите осигуровки и данъци, за разлика от тези на бедния професор, ги поема държавата. Сиреч всички ние.

Какво прави майката на ротата е ясно. Какво прави професорът?

Например, открива мощите на Св. Йоан Кръстител! Предупреждава за земетресения! Прогнозира времето! Казва на неграмотните политици нормите на български език! Създава онези супер уреди и храни, благодарение на които се водим космическа държава! Пише учебниците, с които българите стават хора!

Кой пък реши, че нямаме нужда от професорите и имаме право да ги унижаваме?!
А техните асистенти със заплати по 370 лева при 25 години стаж да обричаме на гладна смърт?!

Същият, който прави сватбен подарък на олигархичната вдовица Кюлева за 10 милиона лева ли?!

Както пееше Руши, който тази седмица беше рожденик: “Всичко се връща”!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !