Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

София пее 2010

отпечатай новината

09.09.2010 15:15 | Видян 3681 пъти

София пее 2010

На 11 септември пред Народен театър ,,Иван Вазов” от 18.00 часа ще се проведе конкурсът за нова българска авторска поп и рок песен "София пее" и  международният конкурс за изпълнители. 

Организатори   са Столична община, читалище „Св.Св. Кирил и Методий” в район Красна поляна под потронажа на Председателя на Столичен общински съвет г-на Андрей Иванов и  кметът на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова.

Медийни партнъори са Българско национално радио, Българската национална телевизия, БГ Радио и DYNACORD – България.

За участие в конкурса за нова българска  поп и рок песен бяха представени над 60 песни. Селекционна комисия определи 20 от тях, които да бъдат представени на компетентното жури. След внимателно прослушване бяха допуснати до участие в конкурса 11 песни. Те ще бъдат оценявани от жури, съставено от доказани имена в музикалните среди.

По време на конкурса ще бъде проведена благотворителната кампания ,,Да събудим хората в будна кома”. Всеки ще може да изпрати sms на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номера  на избраната от него песен. По този начин ще бъде определена песента на публиката, а  събраните средства ще бъдат предоставени за изграждането на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти.

В международния конкурс за изпълнители ще вземат участие изпълнители от над 10 страни. Всеки един от тях ще представи по една българска и една чужда песен. Страните, от които има участници са Израел, Норвегия, Беларус , Италия, Македония, Хърватска, Румъния, Чили, Сърбия и Русия.

Водещи на конкурса ще бъдат Наско от БГ Радио и Рая Пеева от MAD TV.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !