Тото-Марина в Кан с Войт

Марина Кискинова от тегленето на тотото се оказа в Кан....

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Стартира най-големият голф турнир в България

отпечатай новината

10.09.2010 16:20 | Видян 3828 пъти

Стартира най-големият голф турнир в България

Над 170 голфъра от двадесет и една държави официално се включиха в най-големия голф турнир в България Bulgarian Open Amateur Championship. Голфърите играят на двете игрища на брега на Черно море - BlackSeaRama Golf Club и Lighthouse Golf Resort. В турнира участват представители на Австрийските, Английските, Сръбските, Руските, Турските и Кипърските национални отбори. Всички участници  играят индивидуално. 

Турнирът беше открит официално от Красимир Гергов, Президент на Българската голф асоциация, Сет Ъндъруд, Главен секретар на Българската голф асоциация и Вицепрезидентите на асоциацията Кънчо Стойчев и Георги Чуклев. 

“Това е най-големия аматъорски турнир в България досега, който тази година събра в страната ни играчи от националните  тимове на най-добрите отбори в света“, заяви Красимир Гергов. Той допълни, че  през тази година, голф туризма бележи значителен ръст,  участниците в турнири са се увеличили, а туристите, които са посетили България с цел голф и почивка са нарастнали двойно сравнено с 2009 година.

“Все повече българи започват да играят голф и да разбират, че в България голф игрищата са на световно ниво. Съчетанието между спорт и отдих в една просторна, естетична и природосъобразна среда е една възможност в България, чрез която можем да привлечем и значителен брой туристи тук”, добави още Красимир Гергов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !