Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Италианската полиция затвори нелицензирано онлайн радио

отпечатай новината

27.09.2010 15:00 | Видян 3246 пъти

Италианската полиция затвори нелицензирано онлайн радио

След проведена операция, Италианската финансова полиция (GdF) затвори нелицензирана онлайн радио компания. Служители от района Корсика, в партньорство с местната анти-пиратска организация FPM взеха мерки срещу онлайн радиото, което е предоставяло музикална програма на някои от най-големите хотели в и около Милано, без да притежава лиценз за това и нарушавайки правата на музикалните продуценти и изпълнители.

Собственикът на онлайн станцията е арестуван и обвинен в нарушаване на Закона за авторското право. По време на акцията, служителите на финансовата полиция са иззели сървъри с хиляди нелицензирани музикални файлове, които са били използвани незаконно в програмата на радиото.

Полицията също наложи и тежки административни санкции срещу 14 от хотелите, използващи услугите на нелегалното радио като музикален фон за своите обекти.

Получаването на лиценз за използване на музика от страна на онлайн радиостанции и туристически обекти в България се урежда чрез сключване на договор с дружества за колективно управление на права като ПРОФОН. Организацията на музикалните продуценти и артисти-изпълнители работи активно с тези две групи ползватели. Преди няколко месеца ПРОФОН обяви началото на масирана кампания по лицензирането на онлайн радиостанции, извършващи симулкастинг и уебкастинг и запозна служителите на над 120 български онлайн станции с нуждата и предимството на това да имат лиценз, за да излъчват легално музика в интернет. Общото събрание на ПРОФОН прие и нови тарифи за лицензиране на създателите на музикални плейлисти за фонова музика, използвана в различни търговски обекти.

През месец юли ПРОФОН подписа и рамково споразумение с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за лицензиране на публичното изпълнение на музика. Споразумението е резултат от активни дискусии с посредничеството на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на културата. Рамковото споразумение е за срок от четири години и включва приемливи параметри, по които членовете на БХРА и техните наематели да сключат индивидуални договори и да получат лицензия за публично изпълнение на музикални звукозаписи и видеозаписи от ПРОФОН, вкл. до зимния туристически сезон 2013/2014.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !