Бeлингам от Реал пожела успех на Б....

Звездата на Реал Мадрид преди идването на Мбапе в...

830К за Гришо от Ролан Гарос, излиза...

Със стигането си до четвъртфинал, първи в неговата...

Арестуват магаре за контрабанда на цигари

отпечатай новината

29.09.2010 16:40 | Видян 4993 пъти

Арестуват магаре за контрабанда на цигари

Магаре-контрабандист на цигари от Македония са задържали в района на Симитли гранични полицаи. Добичето пренасяло по горски пътеки през Огражден откъм Берово три мастербокса нелегални кутии без бандерол.

По груби изчисления печалбата от продажбата им у нас би възлязла на около 3000 лв. Сигналът за нарушителя e подаден от овчари от района на граничното на Македония симитлийско село Сушица, които забелязали лутащото се безстопанствено магаре, което пренасяло някакъв товар на гърба си. Граничарите веднага задържали четириногия контрабандист и установили, че на самара му са привързани два мастербокса с по 10 000 къса цигари, а третият мастербокс бил изпаднал, открили го след едночасово претърсване на района. На мястото е извикан и дознател, който като в криминалните филми поставил номерца на откритите улики около дългоухия, направил снимки и написал доклад.

Големият проблем за граничарите се оказала бъдещата съдба на магарето, защото то едновременно се явявало и средство, и субект на престъпление и по закон трябва да се конфискува в полза на държавата. След експертиза на копитата граничните полицаи стигнали до извода, че подковата разкрива, че магарето е македонско и го върнали на колегите си от западната ни съседка, за да му берат те грижата. Твърди се, че съществува група, която обучава магарета сами да минават границата с нелегални товари.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !