бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Отиде си малко известен режисьор,...

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с...

Протестна декларация от „МЕЖДИННА СТАНЦИЯ” ООД Относно ареста на Бианка Илич

отпечатай новината

20.10.2010 09:20 | Видян 5529 пъти | Гласували 1

Протестна декларация от „МЕЖДИННА СТАНЦИЯ” ООД Относно ареста на Бианка Илич

Тази сутрин репортерът на „Шоуто на Иван и Андрей” Бианка Илич, известна с артистичния псевдоним Супер Бианка, беше възпрепятствана да изпълни служебните си задължения от служители на НСО и Първо Районно Управление - „Полиция”, град Перник. На 19-и октомври 2010, вторник, при опит да вземе интервю от президента Георги Първанов в Перник (наред с всички останали репортери), Бианка беше спряна от охраната по грубиянски начин. Неофициално ни бе заявено, че служител на НСО е наредил на полицията да я арестува по обвинение, че няма лични документи.

В качеството си на продуцент на Бианка Илич „Междинна станция” ООД категорично протестира срещу действията на НСО и служителите на Първо районно управление на МВР в Перник, които попречиха на нашата репортерка да свърши своята работа.
Едно уточнение: тъй като Супер Бианка носи сценичен костюм по време на снимки, нейните документи винаги стоят в служебния автомобил.

За нас е необяснимо защо на полицаите беше наредено да я отведат в ареста и там да установяват нейната самоличност, след като това можеше да се случи непосредствено до мястото на инцидента.
За нас е напълно неприемливо охраната на президента да проявява негативно и целенасочено отношение срещу представител на наше предаване. Не сме забелязали служителите на НСО да се отнасят със същия груб подход към представителите на други медии.
Не очакваме да получим извинение, но смятаме, че най-малкото е необходимо да има публично обяснение за неадекватното поведение на охраната на президента. Дотогава за нас действията на НСО и Първо Управление – „Полиция” Перник са чиста проба погазване на свободата и етиката спрямо представител на медиите в демократична държава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !