Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Мюзик айдъли пяха в двора на Математическа гимназия в Русе в инициатива на Екопак

отпечатай новината

20.10.2010 09:40 | Видян 2864 пъти

Мюзик айдъли пяха в двора на Математическа гимназия в Русе в инициатива на Екопак

Снощи в двора на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе се проведе концертът на Мюзик айдълите Маги, Нора и Тома. Дъждът не попречи на настроението и учениците подкрепиха своите любимци. Гимназията спечели концерта след оспорвана надпревара в кампанията на Екопак „Сложи Зелената точка! Събирай разделно!“. Те ще се радват и на още награди от Екопак България- тенис маса и бадминтон комплекти.

“За мен е истинско удоволствие днес да съм в двора на училището, което прояви несравнима активност в кампанията на Екопак „Сложи Зелената точка! Събирай разделно!“ и беше безспорен лидер в своеобразното състезание на сайта ни!.“ каза г-н Тодор Бургуджиев, изпълнитлен директор на Екопак.

„Когато замисляхме кампанията, силно вярвахме че младите хора на България ще бъдат най-близко до посланията ни за един по-добър и чист живот, в който разделното събиране на отпадъци е част от ежедневните навици. Но вашата активност, скъпи ученици на математическата гимназия в Русе, беше толкова голяма, че надмина и най-смелите ни очаквания. Безкрайно ви благодарим за ангажимента, който засвидетелствахте чрез участието си в кампанията на Екопак. Вие сте пример за училищата в България, които могат да се гордеят с възпитаници, отговорни към околната среда и своето бъдеще“ споделиха още от компанията.

Спечелилата гимназия се състезава с над 700 други учебни заведения в страната чрез регистрации на сайта на кампанията www.ecopack.bg/greenschool. Целта на инициативата беше да промени познанието, отношението и навиците за разделното събиране на отпадъци от опаковки, с което да ангажира изключително подрастващите, които лесно възприемат и прилагат тези знания практически.

В рамките на кампанията бяха раздадени комплекти за бадминтон и тенис маси на още 29 училища, които имаха регистрации на сайта на кампанията и съответно най-много събрани точки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !