Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Кметът на София подкрепи мисия за свободна стопанска инициатива

отпечатай новината

08.11.2010 11:40 | Видян 3646 пъти

Кметът на София подкрепи мисия за свободна стопанска инициатива

Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова откри Втората национална конференция на Асоциацията на малките и средни предприятия от индустрията за красота и здраве (АМСПИКЗ), която бе проведена днес в рамките на есенното издание на професионалното B2B изложение в бюти бранша, Арена на красотата – Arena Professional.

Г-жа Фандъкова уважи изложението не само като жена, държаща на добрия външен вид, но също като кмет на София и своеобразен домакин на всички подобни мащабни мероприятия в столицата. Не на последно място, като бивш кадър в сферата на образованието, г-жа Фандъкова оцени усилията, които се полагат понастоящем от страна на АМСПИКЗ за по-доброто образование и квалификация на кадрите в бранша.

Кметът ясно заяви, че ще подкрепи не само морално, но и реално всички усилия на индустрията за здраве и красота във връзка с осигуряването на качествена услуга за крайния потребител, както и за легалното разпространение на продукти, аксесоари и апаратура в бранша. Тя счита, че държавата и респективно всяка община би следвало да съдейства за елиминирането на сивия сектор и да има лично отношение към проблематиката, за да може България да се отличи с европейско ниво на обслужване. Според нея, ако общините подпомогнат индустрията за красота и здраве, включваща SPA&Wellness да се развива по-лесно, много бързо ще бъдат привлечени и чуждестранни инвестиции в страната, защото България е популярна като балнео и SPA дестинация и разполага с много модерна нова база.

„Надявам се с всяка изминала година, все повече специалисти в бюти бранша да взимат участие в тази конференция, за да може бизнесът в сферата на здравето и красотата да се развива по бързо и най-вече, в правилната посока. А като кмет, аз се ангажирам в началото на 2012 оттук да минава метро, за да можем да улесним достъпа на всички посетители на конференцията и изложението като цяло.”, допълни тя.

На конференцията бяха представени пред настоящите и потенциални членове мисията, визията и целите на АМСПИКЗ, както и реалните резултати от дейността на организацията за първата година от съществуването и. Става дума по-конкретно за Етичния кодекс на АМСПИКЗ, пожелателен към всички специалисти в бранша; за създаването Проекта за изменение и допълнение на Закона за занаятите; за работата по промяната на ДОИ, включващи по-висока степен на професионална квалификация, съобразени в Европейската квалификационна рамка; за предложението за промяна на Наредба 15 от 21.08.1987 г. за хигиенните изисквания към салоните, свързано със стандарт козметична (естетична) хирургия и всички събития, съпровождащи тези инициативи, както и няколко кръгли маси и пресконференции.

В конференцията като водещи по панели участваха Емилия Динкова – Изпълнителен директор на АМСПИКЗ, Венцислав Петков – член на УС на АМСПИКЗ, Милен Василев – член на УС на АМСПИКЗ, Цветелина Маймарова – член на АМСПИКЗ и Румен Методиев – член на АМСПИКЗ. Всички водещи категорично заявиха желанието да работят в партньорство с държавните институции, регламентиращи и контролиращи бранша, както и с общините, правителствени и неправителствени организации в името на общата цел – развитие на свободна стопанска инициатива, лоялен бизнес без сив сектор и приравняване към европейско ниво на продуктите и услугите в бранша. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !