Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

HELLOWEEN, STRATOVARIUS и AVATAR на една сцена в София!

отпечатай новината

24.11.2010 11:40 | Видян 2492 пъти

HELLOWEEN, STRATOVARIUS и AVATAR на една сцена в София!

Истински метъл празник със забавен край ще се завихри на 23-ти януари 2011г в столичната зала “Христо Ботев”. Тогава легендарните Helloween ще поканят на сцената десет от най-лудите си фенове от България, дегизирали се сполучливо като емблематичния Dr.Stein от едноименната песен на бандата. Helloween организират глобално състезание по “издирване на най-добрия Dr.Stein” сред своите фенове, посетили някой от концертите им от предстоящия “The 7 Sinners World Tour 2010/2011”. Всеки, който се “престраши” да дойде в този вид на концерта, освен гарантиран купон ще има и шанса да стъпи на сцената заедно с идолите си.

На 23-ти януари догодина ще станат ясни десетте най-забавни “бг доктори”. В своето специално обръщение бандата уточнява, че десетимата ще попаднат директно в “Hall of Dr.Stein” на официалния им сайт /Helloween.org/, където ще се състезават с “колегите” победители от цял свят. Там чрез гласуване, ще бъде избран . “Най-добрият Dr.Stein на планетата”, а самото състезание ще приключи с края на турнето. Наградата за него ще бъде “подходяща”, като единственото уточнено за сега е, че изключва варианта “придобиване на научна степен – Доктор”.

Официален съпорт в предстоящото турне на Helloween е финландската пауър метъл банда Stratovarius, а освен тях в София ще видим и шведите от Avatar. Младата група от Гьотеборг се радва на голям интерес още с излизането на дебютният им албум през 2006г, озаглавен “Thoughts of no tomorrow”. През последните три години бандата е била съпорт на In Flames, Megadeth, Stone Sour, Obituary, а сега ще бъде и и на Helloween за част от турнето им.

Stratovarius вече демонстрираха висока класа в самостоятелния си концерт у нас в началото на годината. По повод включването им като официален съпорт на Helloween – Andi Deris /вокал на Helloween/ споделя: “Имахме чудесна съвместна работа с Gamma Ray в предишното си турне. Сега сме горди, че ще имаме до себе си банда като Stratovarius. Нека нашите фенове са готови за истинско пауър метъл парти – ще се видим съвсем скоро!”.

Helloween, Stratovarius и Avatar ще стъпят в България по покана на Лауд Консертс за концерт в зала”Христо Ботев” на 23-ти януари догодина. Билети за събитието вече се продават в интернет в мрежата на Тicketstream.bg и в Билетен център в НДК, а първите 100 билета с промоционална цена свършиха само за няколко часа, след пускането им в продажба. Цената на билетите в момента е 40лв, а в деня на концерта ще е 50лв за билет.

Настоящият състав на Helloween се състои от: Andi Deris – вокал, Michael Weikath – китара, Sascha Gerstner – китара, Markus Grosskopf – бас, Daniel Löble – ударни. Бандата е основана в началото на 80-те години на 20-ти век и е считана за една от първите и най-известни пауър метъл групи в историята. Запазена марка на Helloween са песните със забавни текстове и пародиен характер. Самото име на групата е пародия на името на празника Halloween (празника на Вси Светии). Не случайно символ на групата е тиква с изрязани очи, нос и уста. Новият албум “7 SINNERS” излезе на пазара в края на м.октомври, а в края на тази седмица легендите потеглят на своя “The 7 Sinners World Tour 2010/2011”. Първата спирка от обиколката им е на 26-ти ноември във Виена.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !