Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Цените за ремонт и строителство падат драстично през зимата

отпечатай новината

07.12.2010 11:20 | Видян 1983 пъти

Цените за ремонт и строителство падат драстично през зимата

Зимата е време за ремонт и строителство, твърдят противно на общоприетото схващане строителни фирми. Железните им аргументи са, че сега цената е драстично по-ниска, продиктувана от общия спад на работата в бранша. А  строителната услуга ще бъде свършена значително по-бързо, защото през студеното време тя е търсена от единици, а не от хиляди, както е в топлото. През зимата клиентът плаща около 20% по-малко, отколкото през лятото, конкретизира Михаил Иванов, собственик на пловдивската строителна компания.

Неговата фирма първа предложи на пазара ремонта като комплексна услуга. Тъй като клиентът не търси за различните дейности различни майстори, от това печели краен продукт с няколко пъти съкратен срок. По този начин един основен ремонт на жилище може да приключи за 2 седмици, а не за 2 месеца. А едно „освежаване” на дома може да стане и през почивните дни /при денонощна работа/, когато човек отива на ски уикенд, например, посочва г-н Иванов. Той категорично подчертава, че ниските температури въобще не влияят на качеството на изпълнение. Особено при ремонти на затворени помещения, които могат да бъдат отоплени. Единствено през зимния сезон съхненето е по-бавно. Ако през лятото при 35 градуса една шпаклована стая съхне за ден-два, то през зимата с печка или калорифер, които дърпат влагата, съхне за 3 дни. За всички останали процеси при стандартен ремонт – като В и К, поставяне на дограма, теракот, санитария и др. няма значение дали е топло или студено.
 
При грубите строежи, строежът на еднофамилни къщи, другото перо, с което се занимава компанията през зимата усложнява само работата на строителите, но не влия върху качеството. Съвременните технологии си имат всички нужни добавки, зреенето на бетона по никакъв начин не се нарушава, нито се компрометират арматури. „Единствено при температури под нулата не може да се извършват зидарски работи, но такива дни в Тракийската равнина, например, не са много”, посочва Михаил Иванов. Това време може да се използва за други строителни работи, като наливане на плоча със специални добавки против замръзване, например.

„Тези добавки естествено оскъпяват продукта, но това е за наша сметка. Клиентът плаща договорената предварително цена, която подчертавам отново, е по-ниска от тази през летния сезон”, казва специалистът. Ако следват икономическата логика – намалени цени и срокове за изпълнение, повече хора ще търсят строителната услуга през зимата. Това ще е добре и за фирмите в бранша, защото ще постигнат по-голяма заетост на кадрите през студените месеци и по-висока степен на експлоатация на техниката и инвентара, които струват милиони.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !