Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

„Марш на Любовта” отваря врати и тази година

отпечатай новината

16.12.2010 14:00 | Видян 2384 пъти

„Марш на Любовта” отваря врати и тази година

На 18-ти и 19-ти декември в хотел „Шератон” ще се състои дванайсетият пореден коледен базар на международната благотворителна организация „Марш на Любовта” . По традиция на него се предлагат ръчно изработена коледна украса, произведения на изкуството, картини, сувенири, бижута, свещи и много други изненади, а събраните средства ще се изразходват изцяло за подпомагане на деца сираци, възрастни хора и други нуждаещи се. На откриването на базара в събота от 11 часа ще свирят ученици от НМУ „Любомир Пипков”  и студенти от ДМА „Панчо Владигеров”, а в 11 часа на следващия ден Валентин Асенов ще изпълни български и италиански коледни песни.

Отскоро фондацията работи и по две нови инициативи. Организират се лекари доброволци от цялата страна, които да изнасят беседи в училища от бедни райони. На тези срещи медиците ще подобряват здравната култура на децата, като им разясняват принципи за поддържане на хигиената и предпазване от заболявания. Проектът ще стартира на територията на община Угърчин, но се планира да обхване цяла България. За целите на здравните обучения се подготвят печатни материали, а на беседите ще се раздават и подаръци за подобряване на хигиената на децата.

Другата инициатива на „Марш на Любовта” ще се реализира със съдействието на Младежки театър „Николай Бинев”. Планира се през следващата година 2000 деца от бедни райони да бъдат заведени безплатно на театрални постановки, като за целта ще бъде осигурено и транспортирането им с автобуси до столицата. Отново съвместно с Младежкия театър и с помощта на проф. Андрей Аврамов стартира и подготовката на благотворително представление на мюзикъла „Коса”, което ще се състои на 21 май 2011 г.

“За децата от бедни райони е важно не само да бъдат материално подпомагани, но и да се работи за подобряване на тяхното образование и култура. В тази връзка стартирахме и двата нови проекта на фондацията. Започваме с беседи на здравна тематика, защото превенцията е най-съществена за поддържане на доброто здраве. Чрез посещенията на специално подбрани театрални постановки пък се надяваме да обогатим културата на децата”, коментира Асен Михов, председател на „Марш на Любовта”.

Фондацията продължава и дейността си по съществуващите благотворителни програми. От пет години "Марш на любовта" поддържа кухня за бедни, която ежедневно осигурява топла храна за социално слаби на територията на община Угърчин. Благотворителната организация е обзавела и два зъболекарски кабинета, в които се предоставя безплатно лечение на нуждаещите се. През 2010 г. са доставени над 1,5 тона дрехи, обувки и играчки в гр. Бобошево със съдействието на кмета на общината Крум Маринов и над 3 тона на територията на община Угърчин.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !