И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

„Детска академия” с коледна изложба и мюзикални етюди

отпечатай новината

16.12.2010 14:40 | Видян 1491 пъти

„Детска академия”  с коледна изложба и мюзикални етюди

С коледна изложба на детски рисунки и музикални етюди за цигулка и флейта, изпълнени от талантите на музикалното училище ще премине 5-та по ред среща на столични ученици с модерното и съвременно изкуство, която галерията организира в рамките на инициативата си „Детска академия по история на изобразителното изкуство”.

На 17-ти декември от 12:30ч. в Музейна галерия за модерно изкуство ще се проведе открит урок по история на изобразителното изкуство за ученици от 6-ти клас на музикалното училище „Любомир Пипков” с ръководител Деница Петкова.
Лектори ще бъдат  Деница Атанасова, президент на МГМИ и арт консултантът Ани Венкова, доктор по изкуствознание.

Те ще запознаят децата с творчеството на западноевропейските модерни майстори на 20 век, представени в постоянната колекция на галерията, както и световноизвестни съвременни автори, някои от тях лично гостували у нас през тази година.  Акцент в лекцията ще бъдат библейските сюжети на Марк Шагал и Салвадор Дали, представени в коледната изложба на Музейна галерия.

За всички деца ще бъдт осигурени материали за рисуване, с които да изобразят своите впечатления от посещението си в галерията, вдъхновени от творчеството на модерните и съвременни майстори.
Образователната инициатива „Детска академия” остава приоритет в програмата на Музейна галерия и през следващата година. Желанието ни е да разширим нейния обхват като осигурим достъп на повече деца до галерийно пространство и да ги срещнем с творчеството на световноизвестни артисти.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !