Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Издигат паметник на Ванга

отпечатай новината

28.01.2011 16:30 | Видян 3526 пъти

Издигат паметник на Ванга

Тази година отбелязваме 100 години от рождението на най-прочутата и най-даровита пророчица по нашите земи Ванга. По този повод на 27 януари в „Шоуто на Иван & Андрей” гостуваха двама нейни близки приятели Нешка Робева и актьорът Николай Николаев.

Двамата водещи започнаха разговора с гостите си със спортната тема за рождената дата на Ванга, тъй като в интернет има информация, че пророчицата е родена на 31 януари 1911 година, а на надгробната й плоча пише датата 3 октомври 1911 година.

Нешка Робева сподели, че е ходила на 14 октомври всяка година при Ванга, тъй като тя чествала Св. Петка, но не знае кога пророчицата е празнувала своя рожден ден.

Ванга също така има 2 имена, има и 2 важни дати в живота си – тази, на която се е родила и тази на мистичната случка на 12-годишна възраст, след която започва да пророкува.
Във вечерното шоу бе излъчен кратък откъс от интервю с шефа на фондация „Ванга” Иван Драмов. Позовавайки се на документите, г-н Драмов обясни, че в личния паспорт на Ванга е отразена датата 3 октомври 1911 година, както и в личната й карта изрично е записана отново дата 3 октомври 1911 година.

Нейната племеница Красимира Стоянова обаче, твърди, че това ЕГН е фалшифицирано, че това не е истинската рождена дата на леля й, защото е родена на 31 януари 1911 година. Г-н Драмов бе категоричен:

„Аз лично съм свидетел и присъствал на рождените дни на леля Ванга приживе заедно с наши приятели точно на 3 октомври!”. Шефът на фондация „Ванга” разкри, че ще отпразнуват 100 годишнината на пророчицата като е възложил на скулптори да изваят паметник в цял ръст на Ванга и ще довършат кръста, който е с 35 м. височина, ширина 15 м. и са използвани около 110 тона мрамор за неговата направа. „Няма да правим шумни и големи, демонстративни мероприятия, тъй като леля Ванга не обичаше това и изпълняваме нейните указания в този смисъл!” – допълни г-н Драмов.

„Великият дух няма възраст! Ванга е една!” – възторжено заяви Николай Николаев. А Нешка Робева я определи като „дар за България, дар от Бога”. „За мен тя беше най-голямото щастие, с което ме е дарил Бог!” – добави през сълзи хореографката.

77-ма година Николаев имал тежки семейни проблеми и на Богоявление почувствал, че Ванга го вика. Актьорът тъкмо бил купил цветен телевизор за децата, който се развалил. Ванга без да знае изведнъж започнала да говори за телевизора, посъветвала го точно какво да смени, за да заработи и се оказала абсолютно права, споделя Николаев. 79-та година за втори път имал усещането, че Ванга го вика. С 5 кг. семе от бял мак и кръвта от 60 костенурки пророчицата помогнала на сина му да се излекува от левкоза - разновидност на левкимията.

Нешка Робева пък сподели, че 73-та година тяхната треньорка ги завела при Ванга и прорицателката разказала абсолютно всичко с подробности за това как ще протече Световното първенство и кой ще спечели. За нея нямало мъртва природа и уредите били живи, защото гледала чрез гимнастическите уреди, дори съветвала в какви цветове да бъдат облечени гимнастичките.

Едни 7 януари по време на една от техните срещи се появил духа на починалата треньорка на Нешка Робева - Жулиета Шишманова, както и духът на бащата на Робева. Баща й и казал, че тя е неговото 6-то любимо дете, което й дало да разбере, че баща й е имал още деца. „Ако има човек, на когото на 100%, без нито 1% съмнение съм вярвала, това е Ванга!” – с гордост заяви треньорката по художествена гимнастика.
В памет на Ванга видяхме пророчицата в процес на работа, чрез откъс от документален филм за нея, сниман през далечната 1973-а.

За Ванга Нешка Робева каза: „Тя знаеше своята мисия! Тежеше й! За мен Ванга наистина беше, и е светица, а тя казваше мислете за мен като мъченица!”. Веднъж треньорката й казала, че й е много тежко, а Ванга й предложила: „Ами, хайде да се разменим тогава!”. Пророчицата й признала, че спи само 8 мин. в денонощието и докато ние спим тя е над света и вижда ужаси, войни, убийства.

Прогнозите на Ванга за бъдещето на страната и света били: „България ке страда, оти сме безверници! Алчността ще унищожи света!”. Пророчицата виждала, че няма да има кръв, няма да има война, но ще има болести, каквито човечеството не знае.

„Леля Ванга безкрайно много обичаше България! Тя беше изпратена, наистина и страдаше от това, че не може да помогне!” – каза известната ни хореографка. Нешка Робева обясни, че може би за самата нея и за обикновените хора е било тежко да спазват заръките на пророчицата, но е престъпление, че политиците не са използвали дарбата й, за да вдигнат страната на крака и да направят от България една наистина райска градина. „Ние не сме я заслужили!” – това бяха финалните думи на близката до феномена Ванга Нешка Робева. Треньорката подари на Иван & Андрей албум с фотографии на пророчицата, издание на фондацията, по случай 100 години от раждането на Ванга.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !