Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Икебаната и Преслава се борят на Евровизия 2011

отпечатай новината

02.02.2011 14:00 | Видян 13594 пъти

Икебаната и Преслава се борят на Евровизия 2011

Българската национална телевизия обяви списък с изпълнителите, които имат шанса да представят страната на конкурса "Евровизия 2011", чийто финал ще се проведе през май в Германия.

Имената са посочени от членовете на Академията за участие в конкурса "Българската песен в Евровизия 2011", в която влизат музикални специалисти и хора от музикалния бизнес у нас.

Сред изпълнителите, избрани от критиците, са Алекс Раева, Васил Найденов, Весела Бонева, Георги Христов, Графа, Лора Караджова, Любо, Милена Славова, Мария Илиева, Маги Джанаварова, Румънеца и Енчев, Рут Колева, Стефан Вълдобрев или казано с други думи - почти всички лица от българската музикална сцена, съобщава avtora.com

В списъка личат още групите Б.Т.Р., ФСБ, D2, Мастило, Остава, Gravity Co. и Te. Любопитно е присъствието на Миро, който вече представи България на "Евровизия 2010" с песента "Ангел си ти", както и това на попфолк
звездите Десислава и Преслава, и дори... Деян Неделчев, по-известен като Деян Икебаната.

Имената на определените изпълнители са публикувани по азбучен ред, като не е ясно кой от тях е събрал най-много точки от гласуването на Академията. Според регламента, членовете на Академията трябва да преговарят с първите десет музиканти, а ако някой от тях откаже, да му търсят заместник сред следващите в подреждането.

Очаква се БНТ да представи официално списъка с 10-те окончателно избрани изпълнители. Те ще имат право да се включат в "Евровизия 2011" с до три песни, които ще могат да представят на голям концерт на 23 февруари. Победителят ще бъде избран чрез гласуване на членовете на Академията и зрителите, които, по традиция, ще изпращат SMS-и за избраника си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !