Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Вежди Рашидов шамарил Маргарита Михнева?

отпечатай новината

07.02.2011 17:00 | Видян 10441 пъти | Гласували 1

Вежди Рашидов шамарил Маргарита Михнева?

Министърът на културата Вежди Рашидов е известен, освен с изкуството си, и с бохемския си начин на живот, както и с няколко публични скандала.

Роден е на 14 декември 1951 година в Димитровград. Най-ранните му детски спомени са свързани с пролетарския квартал Вулкан, където живеят родителите му. Когато е на 2 години, семейството се преселва в Хасково. Баща му бил миньор, майка му – легендарната народна певица Кадрие Лятифова, умира, когато е едва 10-годишен.

Отраства в сиропиталището на село Студен кладенец

След като завършва седми клас, отива в София, за да кандидатства в Художествената гимназия, но го късат. Без да губи време, баща му го праща в Мадан, в техникума по минна електромеханика. Там изкарва обаче само една година. От 14-те предмета, които се изучават, има 13 двойки. Единствената шестица, която Вежди получава, не е по рисуване, както е логично да се предположи, а по пеене. Същата година краде пари от джоба на родителя си и бяга в столицата да кандидатства отново в Художествената гимназия. Този път го приемат. Макар и на последното, 60-о място.
Завистници съскат с нескрита злоба, че Рашидов бил един от най-богатите в гилдията. На влизане във властта

оцени състоянието си на над 5 млн. лв.,

в банки и  имоти. На милиони се оценява и колекцията му от картини и пластики на родни и чуждестранни зографи и скулптори...
За интимния живот на културния министър също се носят бивалици и небивалици. Клюката разправя, че Рашидов е бил гадже на тв-журналистката Маргарита Михнева, с която заформя изпепеляваща любовна история. Дали е имало шанс да отведе хлевоустата си изгора в гражданското, историята мълчи, но в БНТ още се разказва как уж страстният и красив роман се разпаднал на пух и прах, след като в пристъп на ревност (безпочвена или не, остава загадка) Вежди нападнал Маргарита и й забил няколко здрави шамара.
Коронният номер на Вежди е да разказва мръсни вицове за проститутки и полицаи. Злите езици мълвят, че

интелектуалецът изпитва необяснима ненавист към ченгета

Омразата му избуява в  година, когато като общински съветник шамароса млад полицай пред столичното кметство.Тогава се сдърпа със самия Бойко Борисов. Безбройните авери на Рашидов го упрекват само в една неточност - че в любовната афера и последвалия брак с красивата и интелигентна д-р Снежана Бахарова пристъпил една своя крилата фраза. Години наред тя се развяваше като знаме над масите в заведенията и се цитираше в столичните ателиета с повод и без повод. Наричаха я "веруюто на Веждито". Максимата гласи: "Най-много обичам малката водка и малката жена". Първата съпруга на скулптора - Таня, обаче е баскетболистка. А пък сегашната жена на живота му също не остава незабелязана със своите 173 см "надморска височина".

Съпругата му била промоционна фенка

Съпругата на Вежди Рашидов - Снежана Бахарова, била  голяма спестовница. Госпожа Бахарова е лекар и е цар да обикаля по всички супермаркети и вериги къде и кога ще има пуснати стоки на промоция. След като откриела подобна находка, започвала да пазарува в огромни количества стоки, които са нужни или не. По този начин тя била убедена, че пести доста. Снежана даже имала навика да готви и да пуска пералня само на нощна тарифа, за да икономисва електроенергия.Похвално за жена на милионер!
Вежди отначало бил очарован от пестеливостта на жена му, но после започнало всичко това да му досажда. Прословутото й пестене направо го подлудявало, никак не му било лесно да мъкне постоянно стекове с тоалетна хартия или някакъв друг вид стока, защото тази седмица е с 20 стотинки по евтина. Да не говорим пък за купуване на пилешки дреболии, бутчета с кашони, на които много често им минава годността.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !