Знаех, че ще отпадна: Яни Янков на...

Конкурентите от Северна Македония бяха по-добри, казва...

Хари сближи Уилям и Чарлз по-близо от...

Принц Уилям и крал Чарлз са станали по-близки, след като...

Взрив за вестник "Галерия"

отпечатай новината

10.02.2011 11:00 | Видян 2727 пъти

Взрив за вестник

Силен взрив разтърси рано сутринта сградата на бул. "Цариградско шосе" 17 в столицата, където са офисите на в. "Галерия", в. "Ретро" и издателство "Милениум".
Сигнал за бомбата е получен в 5,45 ч. в СДВР. Взривното устройство, вероятно самоделно, е заложено на партера.
По данни на полицията взривът е с мощност около 400 гр. тротилов еквивалент.

Няма пострадали хора, съобщиха от МВР. В сградата е имало охранител, който е силно изплашен.
Счупени са стъклата на сградата и на няколко околни. От взрива са пострадали и два автомобила, паркирани в района, допълват dir.bg.

Районът бе отцепен – на локалното платно в посока Орлов мост на пресечката с ул. „Виктор Юго” има полицейски коли, пожарна и Бърза помощ. Около 30 полицаи пристигнаха на мястото на инцидента.

Днес се навършва точно 1 г. от ареста на Алексей Петров, сочен за близък до в. "Галерия", и началото на операция "Октопод".

Взривен е първият етаж на издателство "Милениум", където се помещава в. „Галерия", обясни за КРОСС собственикът на издателството Недялко Недялков, син на известния поет Недялко Йорданов. И той е убеден, че бомбата е за в. "Галерия". Според него става въпрос за сплашване на вестника заради разкритията, които прави, допълват още dir.bg

В. "Галерия" получи скандална популярност, след като в началото на януари разпространи стенограми на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов с шефа на митниците Ваньо Танов.

Няколко дни след това екипът на вестника пусна три нови разговора - два между премиера Бойко Борисов и Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

"Миленуим" издаде книгите „Смъртта на големите босове”, „БГ Кръстника”, „Войната ВИС-СИК”. Оттам пуснаха и поредицата „Убитите босове”.

Снимка: бта

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !