Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

RED BULL MUSIC ACADEMY

отпечатай новината

22.02.2011 11:00 | Видян 2528 пъти

RED BULL MUSIC ACADEMY

За първи път в България лектори на Red Bull Music Academy ще се срещнат с българската музикална аудитория, за да разкажат от първа ръка за проекта и възможностите за реализация на млади таланти от сферата – изпълнители, продуценти, DJ-и.

Сцени на събитието ще бъдат два столични клуба, от които и SOFIA LIVE CLUB, а датата 12 март. Специално за сесията пристигат емблематичният британски водещ на ВВС Radio 1 Benji B и един от  основоположниците на брейкбийт и геридж звученето във Великобритания – Zed Bias.

Red Bull Music Academy е международен уъркшоп проект, състоящ се на различно място всяка година. По време на всеки от двуседмичните „семестри” Академията приютява между стените си някои от най-добрите световни майстори на ритъма и саунда.

Основна задача на първия Red Bull Music Academy уъркшоп в България е да представи не само концепцията на проекта, но и чисто практически да консултира потенциалните участници за техническите параметри и процедурата на кандидатстване за академията тази година. Първите стъпки на Академията на родна земя ще бъдат с подкрепата на организаторите на музикални събития ReelFeel, което ще гарантира, че събитието ще се превърне в среща на креативните и амбициозни хора от местната музикална сцена.
Първата част на събитието е предвидена за следобеда на 12 март, когато домакините на столичен клуб отварят врати за всички желаещи не само да видят и чуят Benji B и Zed Bias, но и да зададат въпрос директно в отворената дискусия.

От своя страна Benji B, известен с несравнимата си музикална селекция и неподражаем стил, ще отвори и допълнителна тема в уъркшопа: Радио шоу продукция – нещо, което със сигурност ще бъде интересно за българската аудитория.
Втората част на дискусията ще отведе участниците под покрива на SOFIA LIVE CLUB със влизането на втория гост – Zed Bias. Benji  B ще премине в обичайната си позиция на хост и ще го накара да си каже (почти) всичко, свързано с творческия и технически процес при продуцирането на електронна музика. Както е прието да се прави в уъркшоп формата на Академията – импровизациите на живо са повече от добре дошли!
Гостуването на двамата лектори ще има и своя пик с афтър-партито в късните часове, когато ще можем на практика да видим какво могат на живо Benji B и Zed Bias... Има ли някой, който да се съмнява, че това си заслужава да се види?!?

И тъй като Академията е създадена за всеки със силен и дълбок афинитет към музиката и желание да бъде част от нейното развитие: продуценти, инструменталисти, MC-та, певци, DJ-и, инженери, радио водещи, китарни авантюристи или пък прочувствени текстописци или композитори - всеки може да бъде одобрен за участие. Няма определен арсенал от умения, които да се изискват.
Не е необходимо дори да притежавате портфолио, подплатено с дългогодишен опит, за да горите в музиката и нейното актуално развитие.

Академията подкпрепя най-вече креативния поглед, честното отношение и отворения подход. Заради японските закони ще ви се наложи да сте единствено на възраст над 20 години, но други възрастови ограничения не се поставят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !