Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Гришо тресна 25-ия в света

отпечатай новината

27.04.2011 16:40 | Видян 2154 пъти | Гласували 1

Гришо тресна 25-ия в света

Българският тенисист Григор Димитров записа страхотна победа във втория кръг на BMW Open в Мюнхен с награден фонд 450 000 евро. 19-годишният хасковлия, който е 69-и в света, удари 25-ия в ранглистата Маркос Багдатис (Кипър) с 3:6, 7:6, 6:2.

Мачът продължи два часа и 10 минути. Това е вторият най-голям успех в кариерата на Гришо, който преди две години надигра №23 в света Томаш Бердих на турнира в Ротердам. Класирането на четвъртфинал е най-доброто представяне на Димитров в надпревара от веригата на Мъжката тенис асоциация.

Григор излезе притеснен на корта и позволи пробив при втория си сервис гейм. Така Багдатис дръпна с 3:1, след което взе първата част с 6:3. Вторият сет премина без нито един пробив и се стигна до тайбрек. В него по-опитният състезател водеше с 4:2 и 6:4, но нашето момче изравни до 6:6 и спечели следващите разигравания за 8:6. Решителната трета част започна с отлична игра за българина. Той направи пробив за 2:1, след което взе три гейма за 5:1. Багдатис намали на 2:5, но Димитров направи 6:2 с лекота. 

До вчера кипърецът имаше 8 победи от 8 мача с български тенисисти.
На четвъртфинала Гришо ще играе с победителя от мача между петия поставен Флориан Майер и Теймураз Габашвили.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !