Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

ДАТСКА ДЖАЗ ПЕВИЦА ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ

отпечатай новината

03.05.2011 12:00 | Видян 2559 пъти

ДАТСКА ДЖАЗ ПЕВИЦА ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ

На 25 май, на най-добрата сцена за жива музика у нас ще имаме възможността да чуем и видим за втори път страхотната и неповторима CÆCILIE NORBY!

Незабравимият й концерт през 2009 година в SOFIA LIVE CLUB, оставил следа в сърцата на любители и ценители, събра български фенове, които пожелаха да я видят отново при нас. Този път певицата пристига в компанията на великия басист Ларс Даниелсон, който взе участие в „Джаzz + Фестивал“ през март тази година.  Музикантите ще представят новия завладяващ албум на певицата – „ARABESQUE“.

CÆCILIE NORBY е певица с необикновен репертоар, който включва не само джаз стандарти, но и някои поп песни от последните 30 години, в това число „Spinning Wheel” и “The Look of Love”.  Тя е сред първите в Европа, които хвърлят мост между джаза и младата, ориентирана предимно към рока, публика. Родена е в Дания в семейство на класически музиканти, но нейният бекграунд всъщност е в рок музиката.

Записва с „Frontline“ през 1985 година и прекарва годините от 1986 до 1993 година в рок групата „One Two“. През това време пее и с малка джаз формация в клубове в Дания. По същото време, пианистът Хиелс Лан Доки забелязва певицата и бива достатъчно впечатлен, за да предложи да продуцира нейния първи джаз албум.

CÆCILIE NORBY, чието най-голямо вдъхновение е Нанси Уилсън, записва два албума, които биват издадени от Blue Note. След време певицата издава 4 от 8-те си солови албума под лейбъла на Blue Note Records, получава награди и се радва на хиляди продажби в Европа, САЩ, Япония и Южна Африка.

Ларс Даниелсон, гостувал на нашата сцена през март тази година е композитор, аранжор, басист и челист с отличаващ се стил. Следва класическо чело в консерваторията в Гьотеборг, но любовта му е насочена към музиканти като Джими Хендрикс, Крийм и Сантана до момента, в който не чува един концерт на Оскар Питърсън заедно с датския басист Нилс Педерсен. Басистът има дълга кариера – няколко албума като лидер за лейбъла Акт и участие в множество чужди проекти като например в тези на  Виктория Толстой и Улф Вакениус.

Днес, Даниелсон е неизменна част от последния албум на датската прима, чието представяне ще може да видим, именно на 25 май в SOFIA LIVE CLUB.

БИЛЕТИ: предварителна продажба 15 лева, на място в деня на концерта 20 лева

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !