Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

"Колите 2" с уникален саундтрак

отпечатай новината

11.05.2011 12:40 | Видян 2951 пъти

Зареден до горе с луда надпревара, на места по целия свят, международен шпионаж и, разбира се, затрогваща история за приятелството, “Колите 2” ще има и страхотна музика от носителя на Oscar® и GRAMMY® композитор Michael Giacchino, плюс музика от алтърнатив рок легендите Weezer, кънтри хит мейкъра Brad Paisley, световната звезда/ автор Robbie Williams, френската сензация Bénabar и японската момичешка пауър поп банда Perfume. С този световен музикален саундтрак героите във филма ще поемат на път, пълен с епични приключения.

“Колите 2” е четвъртият саундтрак за пълнометражен филм на Pixar създаден от Giacchino, композирал музиката и за “The Incredibles,” “Ratatouille” и “Up,” плюс още много кратки филчета на студиото. “Michael направи толкова яка музика за филма”, разказва режисьорът John Lasseter. “Не искахме да е просто типичната музика за шпионски филм. Искахме да е нещо по-различно, изцяло нов подход.”

“John [Lasseter] познава историята,” разказва Giacchino. “И знае от какво имат нужда и какво искат героите му. И така се обсъжда музиката – чрез емоциите. Обожавам да работя с хората в Pixar, защото те всички са водени от историята, а точно така обичам и аз да работя.”

Giacchino също така пише и френската песен “Mon coeur fait vroum,” (“My Heart Goes Vroom”) изпята за филма от популярната френска звезда Bénabar, като така се създава музикално въведение към Париж. Текстът на песента е на Giacchino и Scott Langteau с адаптация на френски от Boualem Lamhene. 

Владетелите на чартовете, мултиплатинената американска алтърнатив рок банда Weezer  пък дават свой поглед върху поп хита от 1984 “You Might Think” (написан от Ric Ocasek и в оригинал изпълнен от The Cars).  Weezer се появяват на сцената през 1992 и до този момент имат 9 албума.

Мулти платинената кънтри суперзвезда, носител на GRAMMY® Brad Paisley, който участва и в първия “Колите” саундтрак с песните “Behind the Clouds” (написана от Frank Rogers) и “Find Yourself” се завръща с две нови песни за “Колите  2.” За ‘Колите 2’ той и Robbie [Williams] се съюзяват за една наистина яка рокенрол песен. Много различна от онова, което Brad обикновено прави, но заедно с Robbie създават фантастичен резултат, който улавя приятелството на главните герои.

Песента “Collision of Worlds” е написана и изпълнена като дует между Paisley и Williams, талантливият носител на множество награди артист/ автор, с феноменална световна слава като соло изпълнител, както и като част от Take That. Williams е продал над 57 милиона албума по целия свят и един от най-добре продаваните британски изпълнители за всички времена.

“Песента е вдъхновена от филма в голяма степен – тя не би съществувала, ако я нямаше историята”, разказва Williams. “Brad седна срещу мен с китарата и просто знаеше как иска да звучи песента. Изсвири ми няколко акорда и след това заедно я направихме. Сякаш две различни държави говорят на един и същи език и не се разбират – досега.”

Втората песен, “Nobody’s Fool”, е написана и изпълнена от Paisley. “Вдъхновена е от най-сърцераздирателната сцена във филма”, разказва Paisley.

Японската гърл група Perfume ще бъде включена в саундтрака с техния хит сингъл “Polyrhythm” в сцената, в която главните герои са на гала октриването на World Grand Prix в Токио.

“Колите 2”— музиката и филмът – атакуват 3D кината на 24 юни 2011. Саундтракът на Walt Disney Records излиза на 20 юни и в България ще бъде на музикалния пазар от Анимато Мюзик.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !