Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Половин Монако на сватбата на княз Албер

отпечатай новината

02.07.2011 09:00 | Видян 3860 пъти

Половин Монако на сватбата на княз Албер

Монако, както вече сме писали с любов в Супер 19’ е СПЕЦИАЛНА ДЪРЖАВА и не само, защото е разположена едва на 2 кв.км, събира богатите и известните и има странно княгеско семейство. Това е страната, където всяка Коледа абсолютно всички деца от Монте Карло са канени в двореца и получават подаръци от владетелите.
Все в тази традиция тази петъчна вечер в 18 часа българско време половината от 32-хилядното население на монархията ще се събере да присъства на гражданския брак на своя повелител княз Албер с Шарлийн Уитсток.

Полицията задържа булката и не и позволи да избяга от принца заради изневяра 3 дни преди сватбата.
 
Приликите с новата британска принцова двойка Уил и Кейт се набиват на очи. И двамата досегашни ергени са синове на легендарни и невероятно красиви майки – съответно Даяна и Грейс Кели. И двамата остават сираци, вследствие на автомобилни катастрофи, отнели живота на въпросните принцеси – майки. И двамата си избират булки “от народа”. И двете невести са запалени спортистки.

За разлика от британския принц Уилиам, княз Албер ще направи празника си отворен. Идеята му е да превърне непревземаемия фамилен замък Пале Принсие от 1191 г. в пулсиращото сърце на своята малка държава, побрало възможно най-много народ. Затова той няма да се скрие за гражданския си брак в залите на палата, а ще го извърши под открито небе във вътрешния двор на замъка, стига да не вали. Бернар Барси – архиепископ на Монако, ще извърши скрепяването на семейния съюз с подписи. Част от акта все пак ще бъде извършен в Тронната зала на двореца.
Обикновените хора ще имат възможността да се насладят не само на пишната церемония в бяло и червено – цветовете на княжеството, но и ще разгледат фреските с Херкулес и Бакхус от 16-и век, както и прочутото стълбище от Карарски мрамор, лъснати в целия им блясък, както никога досега.

Всичко това ще помогне да изглежда още по-красива магията, която ще превърне очарователната южноафриканска плувкиня, съпровождана от татко й и група карабинери, в Нейно Сиятелно Височество Княгинята на Монако.
След церемонията, която ще завърши с традиционното махане от терасата на Огледалната зала на двореца, новата брачна двойка е домакин на специален концерт за всичките си 15 000 гости с участието на бандата Ийгълс – 2-часов екшън на местния стадион Луи II.
За съжаление не всички, а само приятели и роднини на двойката – аристократи и плувци от цял свят, са поканени на коктейла. Менюто за него е на кулинарния гуру и дългогодишен готвач №1 в света Ален Дюкас. Той е майсторът на ястията в култовия и принадлежащ на княжеското семейство Грималди Хотел дьо Пари до казиното в Монте Карло. Маджите са средиземноморски, но има и южноафрикански, издаде маестрото.

Гвоздеят ще бъде къпане на булката с любимото по Ривиерата шампанско Перие-Жое, което ще се лее като река и за гостите.
В 11 вечерта българско време цяло Монако ще се весели на пристанището, където специално светлинно и звуково шоу ще направи не друг, а самият гуру на електронната музика Жан мишел Жар.

В събота пък 3500 души ще могат да станат свидетели на официалната религиозна церемония по бракуването. За разлика от родителите си княз Рение и Грейс Кели, Албер не е избрал местната катедрала за целемонията. След като приключи канонът, младоженците се отправят към малка черква, където ще се извърши ритуалното хвърляне на букета.

После ще направят шествие по основните улици на Монте Карло, познати на света от Формула 1.
Второто соаре на младоженците ще се състои в Операта, част от Хотел дьо Пари, където те ще направят своя първи танц на фона на класическа музика. Ще последва официална вечеря, поверена от дворцовия готвач Кристиан Гарсия с 4-степенно меню и изненада за булката.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !