Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Прокуратурата погна Лили за 150 хилядарки

отпечатай новината

27.07.2011 11:15 | Видян 2974 пъти | Гласували 1

Прокуратурата погна Лили за 150 хилядарки

Лили Иванова се оказа изпечена търговка и спец по имотните сделки научи "Всеки ден".Схемата е проста и перфектно изпълнена.

В края на 2001г. тя се примолва на тогавашния кмет Софиянски да ѝ даде общински имот, ама нещо по така, за да си отвори детска школа.Кметът разпорежда на скандалното дружество "Софийски имоти" да се заеме със случая.Хитрата  хватка е узаконена с решение на Общинския съвет.Така "Софийски имоти" продава на певицата апартамент на столичната улица "Кожух планина", на две преки от Японския хотел в най-скъпата част на София.Нейни комшии са премиерски съветници от онова време, депутати и олигарси.Имотът е особено апетитен не само заради чудесното си местоположение в скъпарския квартал "Лозенец", но и заради приличната си квадратура - 107,11 кв.м. Състои се от дневна, кухня-бокс, три спални и обслужващи помещения.

На мястото Лили Иванова обещава да направи школа за талантливи деца, но всъщност си организира офис.Уж благородната кауза осигурява на певицата невероятно изгодна сделка - тя купува  апартаметна за скромните 31 730 лв, въпреки че по данъчна оценка жилището струва двойно повече - близо 72 хил.лв. А по пазарна - поне още два пъти отгоре.

В нотариалния акт за продажбата, е написано, че Иванова купува жилището от тогавашния шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев.Няколко години по-късно Добрев не смогва да излезе от съдебните зали, тъй като прокуратурата го погва за неизгодни сделки.

Една от тях се оказва и продажбата на апартамента на ул."Кожух планина" 10-12, с който се облажва Лили Иванова.Изпечената търговка не само се сдобива с въпросния апартамент, но и най-нагло не мръдва пръста си за обещаната детска школа.Такава и до ден днешен няма.

За сметка на това седем години по-късно певицата решава да припечели солидна сума и продава имота, отреден и обещан за детската школа.За 31 януари 2007г. , без помен от благотворителната кауза, певицата сключва сделка с 49-годишната Божанка Георгиева, а пазарната цена на апартамента по-скромни изчисления на спецовете към онзи момент надхвърля 170-180 хиляди лева.Брокери на недвижими имоти коментират,че е възможно да се искат и много повече, понеже фактът че в жилището е била Лили Иванова, допълнително качва котировката.

Простата сметка показва, че Лили прибира в джоба си 150 хилядарки.Скандалната сделка между певицата и "Софийски имоти" отдавна е под прицела на прокуратурата, научи "Всеки ден" от източници в държавното обвинение.Тя е част от т.нар. "дела Софийски имоти", по които подсъдими са Тошко Добрев и членовете на управителния съвет на дружеството.

Причината е, че от "Софийски имоти" са сложили за имота на Иванова нищожна цена - много под дадената оценка - и така е ощетена общината.Все пак става въпрос за ново строителство, при това луксозно, с отлична локация, изпълнено от фирмата "Феър плей", която гради домовете на богатите и известните.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !