Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

"Звезди на руския балет" танцуват в София

отпечатай новината

27.07.2011 14:45 | Видян 3614 пъти

Прима балерината Виктория Терешкина и водещите солисти на Марийнския театър - Антон Корсаков, Денис Матвиенко и Анастасия Матвиенко, всички те заслужили артисти на Русия и лауреати от множество международни конкурси за балетно изкуство, са само част от „Звездите на руския балет”, които ще пристигнат през септември в България специално за едноименния спектакъл.

Виктория Терешкина и Антон Корсаков ще изпълнят "Классическое Па-де-де" на П. Чайковский, по хореография на Дж. Баланчин. Антон Корсаков също така ще изпълни и "Гопак" из балета "Тарас Булба" на В. Соловеев-Седой, по хореография на Р. Захаров. Анастасия Матвиенко и Денис Матвиенко ще представят "Па-де-де" из балета «Корсар» на А. Адан и хореография на М. Петипа.

От страна на Большой театър първите обявени големи имена, които ще участват в зрелищния спектакъл, са на изявените солисти и лауреати от престижни международни конкурси - Наталия Осипова и Иван Василев. Те ще изпълнят "Па-де-де" из балета "Пламъкът на Париж" на Б. Асафиев и хореография  на В. Вайнонен.
     
На неоспоримия талант на изброените водещи имена в руския и световен балет, зрителите ще могат да се насладят на на 15.09.2011 г., от 19.00 ч., в зала 1 на НДК. Организаторите от „Жокер Медиа” за момента запазват в тайна имената на останалите солисти, които ще танцуват на българската сцена, за да изненадат допълнително почитателите на балетното изкуство у нас.

В програмата на събитието са включени изпълнения и по популярни произведения на А. Хачатурян, Н. Римски-Корсаков, К. Сен-Санс и др. Спектакълът е част от Дните на руската духовна култура в България и се реализира с подкрепата на Министерството на културата на Руската федерация и Министерство на културата на Република България.

Билетите за гала концерта са в продажба на касите на НДК и на www.eventim.bg, на цени от 10 до 50 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !