Президентът на море: Фото на деня

Президентът Радев е в Бургас и не пропусна "да се топне"...

Съдят треньорка по баскетбол, правила...

Бивша гимназиална треньорка по баскетбол от щата Ню Йорк...

Трети човек в убийството на Яна?

отпечатай новината

03.08.2011 18:00 | Видян 2775 пъти

Трети човек в убийството на Яна?

На мястото, където е намерен трупът на Яна, полицията открила мъжки панталони, научи "Всеки ден".Установено е, че те не са на задържания за убийството Пламен Трифонов.Според запознати панталоните не са и на заподозрения Николай Русинов - Чеци.

Вероятно са на трети човек, който не е установен в момента.Много е възможно панталоните да са на някой наркоман, смятат полицаи.Лобното място на Яна е оформено като заслон и там са се събирали дрогирани.Според снимките, направени от МВР на мястото на убийството, Яна е била свита в ембрионална поза - тоест позата, в която Чеци твърди, че я е оставил.

Тя е била завита с шушляков спален чувал.Криминалисти твърдят, че от него не могат  да бъдат извадени отпечатъци.Според разследващите целите на убиеца е възможно да са две.Първата - трупът на Яна е подготвен да бъде изнесен от мястото и скрит някъде, където трудно ще бъде намерен.Втората - в жегата тялото ще се разложи по-бързо, ако е увито, и уликите ще бъдат заличени.Космите, намерени по тялото на жертвата са пет.В ръката на момичето е имало само един около 1-1,5 см, който обаче е скъсан, без луковицата, и от него не може да бъде изолирано ДНК.Космите, намерени по тялото на Яна, са по-дълги, но и те не са годни за  генетичен анализ.Под ноктите на жертвата не е намерен материал за анализ, твърдят разследващи.

Според информацията на "Всеки ден" арестуваният за убийството  бездомник се е подстригал в началото на юни, а не след убийството, както твърдяха полицаи.Досега фризьорката му не е викана за разпит.Пламен и майка му са извикани за първи път в полицията на 18 юли.

На следващия ден те доброволно са дали косми за анализ.Пламен се е съгласил без проблеми да бъде тестван с детектор на лъжата, който показал, че той не е извършил убийството.Психолози са го разпитвали 11 часа.Обвинението срещу него е за умишлено причиняване на смърт с особена жестокост и по мъчителен начин.Ако обвиненията са докажат в съда, той може да лежи зад решетките до края на живота си.

Трифонов обаче продължава да настоява пред разследващите, че не е виждал Яна - нито жива, нито мъртва.Той даже твърдял, че не знае къде е намерено тялото.Засега не е установен мотив, заради който Трифонов би могъл да убие момичето.Яна е била жестоко пребита и според криминалисти това може да е отмъщение от неин познат за нещо.В момента разследващите ровят дали това е Чеци или някой друг.

Пламен е бил подложен на медицински преглед, за да се види дали има следи от борба по тялото си.Лекарите обаче не са го накарали да се съблече, а само са огледали главата му. По нея не е имало драскотини или травми от бой.Чеци пък изчезна за 10 дни от България - достатъчен срок, ако е имал рани по тялото , те да зараснат, докато се върне.

На Николай не е направена психиатрична експертиза, за да се разбере какъв е като тип характер и как реагира след употребата на алкохол и дрога.Той не е разпитан пред съдия.На Пламен е направена експертиза.Според нея той е благ, мил и няма данни за агресия в поведението му.

В ареста Пламен няма здравословни проблеми, държи се психически стабилно, но е отслабнал, твърдят запознати.Зад решетките  мъжът постоянно чете исторически книги, което е голямата му страст.Той е завършил 3 курс в Историческия факултет на СУ.

Пламен и Чеци са двете крайности по начин на живот и поведение.Бездомникът не пие и не пуши за разлика от Николай, който освен че си пада по твърдия алкохол употребява наркотици както сам призна.Според негови познати той бил любител на жените и доста агресивно търсел близостта им.Пламен пък имал приятелка 9-10 години, от която има 8-годишно дете.Той продължавал всеки ден да ходи при нея до арестуването му и твърдял, че има нормален сексуален живот.

Пламен и майка му са загубили общинското си жилище през февруари.В нощта на убийството двамата се прибират около 23:30ч в квартал "Сухата река", където живеят на стълбищна площадка в същия блок, в който е бил апартаментът им.Пламен казва на майка си, че ще остане в парка пред блока.Около 24ч той се качва, блъска бутилка с минерална вода и тя се събужда.

Преди това двамата живеели в общински апартамент, даден на дядо му.Когато той умира, общината ги гони.Имали са и друг дом, в който са живеели заедно с бащата и брат му, но го ипотекирали и го загубили.Майката е била медицинска сестра.Остава без работа горе-долу по времето, когато ги гонят от общинския апартамент, и затова изпадат в тежко положение.Пламен е бил охранител във фирма "Сън сити", която няма нищо общо с известната чалга дискотека, но останал без работа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !