Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Матеус: Казах на играчите, че обиждат нацията

отпечатай новината

11.08.2011 18:00 | Видян 2977 пъти

Матеус: Казах на играчите, че обиждат нацията

Попитах футболистите какво мислят, какво смятат, че играят? За мене те обиждат нацията с това представяне снощи. Това заяви в София селекционерът Лотар Матеус след вчерашната загуба с 0:1 от Беларус.

“Смятам, че снощи имаше 1-2 футболисти, които играха на нормално ниво. Но играчите трябва да бъдат други в мача срещу Англия. Има и други неща, които трябва да се променят. Трябва да сменим няколко състезатели. Защото не всички дадоха най-доброто от себе си за националния отбор и ще видим наистина кои заслужават да играят с чест за страната си.

Но ако бъдем честни, това може би е нивото на целия български футбол, а не само на националният отбор. Трябва заедно да вървим нагоре, бавно и стъпка по стъпка. Вижте и другите български отбори, вижте отборите с българско участие как се представят в Европа. Газиантепспор с най-добрият ни футболист отпадна в 3-ия кръг на Лига Европа без да отбележи гол.

Имам идеи за бъдещето, но трябва да направим всичко малко по-професионално. Говорих лично с доста от играчите. Единственото позитивно нещо от контролата вчера е, че нямаме проблеми с вратарския пост. Дали ще бъде Николай Михайлов или Владислав Стоянов, и двамата са много добри”, каза още Матеус.

Звездата на тима Ивелин Попов призна, че няма много големи надежди за бъдещето на футбола ни. “Тези неща не могат да се променят от днес за утре. Всички страни се развиват, само ние бутаме надолу. Запазвам си мнението за себе си. Няма смисъл да го коментирам, няма кой да ме чуе. Има минимална надежда за българския футбол”, откровен бе нападателя.

”Много слабо играхме. Обяснявам си го с това, че не знаехме къде се намираме. Защо така се получи? Това е хубав въпрос, но не знам. Аз лично бях много слаб и не съм доволен от себе си. Няма как да ни липсва мотивация, все пак ние представляваме държавата. Щяхме да си говорим за поредния разгром, поредните куци коне – обичайните неща. Това мен изобщо не ме притеснява”, добави Попето.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !