Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Избират песен за детска Евровизия

отпечатай новината

23.08.2011 16:45 | Видян 3385 пъти

Избират песен за детска Евровизия

"Да достигнем върха!". Това е мотото на тазгодишния „Конкурс за детска песен на Евровизия”. Талантливите деца на България ще се качат на голямата европейска сцена в конкуренция с още 12 държави – участнички.

От 16 август до 12 септември 2011 г. БНТ обявява конкурс за набиране на песни за участие в националната селекция. В него ще могат да участват деца на възраст от 10 до 15 години.
Песента е най-добрият посланик на страната ни и най-прекият път до сърцата на милиони европейски зрители.

Общите международни изисквания за участие на конкурса “Детска песен на Евровизия” са песните да бъдат български национален продукт и да са създадени (текст и музика) от автори - деца или детски колектив, в сътрудничество с композитор-аранжор или текстописец. Децата - изпълнители трябва да бъдат единствени носители на правата за песента или един от носителите на правата.

Всяко дете - изпълнител, което участва в представянето им трябва да е с българска националност или поне да е живяло непрекъснато в България най-малко две години и половина до датата на националната селекция. Изпълнението на всяка песен не може да надвишава 2 минути и 45 секунди и не може да бъде по-кратко от 2 минути и 30 секунди. Текстът трябва да бъде написан и изпълнен на български език, до 25 на сто от целия текст може да бъде изпълнен и на друг език.

Само песни, съдържащи текст и музика, които не са били комерсиално разпространявани, издавани или изпълнявани публично преди 01 юни 2011 г., могат да бъдат допуснати за участие в конкурса на Евровизия. Конкурсната песен може да бъде изпълнена най-много от шест деца на сцена. Децата - автори на песните, трябва да участват в изпълнението на сцена като певци, музиканти или танцьори, като един изпълнител или творец не може да участва с повече от три песни.

От 16 август до 12 септември заявки за участие в първия етап на Националния конкурс могат да подават родителите (настойниците) в деловодството на БНТ на адрес: гр. София 1504, ул. Сан Стефано № 29. На магнитен носител (CD или DVD) се предоставя песента в завършен вид, като плейбек, синбек без вокали и караоке версия. На магнитния носител се предоставят и снимки от фотосесии или сценични изяви – минимум 6 броя снимки и текста на песента на български, английски и френски език. При подаването трябва да бъде приложена кратка творческа биография на изпълнителя.


Изборът на песента- победител в националния конкурс ще се реши от Жури и зрители. Изпълнението на песните ще се излъчва пряко по „БНТ 1” и „БНТ Свят”. Поредността на изпълненията ще се определи чрез жребий. Зрителите ще оценяват песните по време на прякото предаване по „БНТ 1” и „БНТ Свят” на съобщени предварително телефони с изпращане на SMS – по един за всяка песен от номер. На първо място ще се класира песента получила най-много точки.

Представителят на България ще има възможността да участва в цялостната програма на Детския песенен конкурс на Евровизия, която ще се състои в столицата на Република Армения - гр. Ереван, от 28 ноември до 4 декември 2011г.
На 3-ти декември 2011 г. градът ще посрещне малките изпълнители от  Беларус, Белгия, България, Грузия, Литва, Македония, Молдова, Русия, Сан Марино, Холандия, Швеция и Украйна. Две от страните вече са избрали своите представители. 11-годишната Кристал от Украйна ще изпее песента „Европа”, а групата Канди вече спечели националния конкурс на Грузия със своята песен „Candy Music”.

Финалът ще се проведе в спортно- концертния комплекс „Карен Демирчан”, който е известен със своята уникална архитектура - погледнат отвисоко изглежда като птица с разперени крила.  Огромното съоръжение е построено на хълм, който доминира над западната част на Ереван. Състои се от две зали – спортна и концертна.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !