30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Избори вместо „Левски“ – ЦСКА

отпечатай новината

25.08.2011 14:45 | Видян 2349 пъти

Избори вместо „Левски“ – ЦСКА

Вечното дерби “Левски” – ЦСКА ще пострада от препоръката на ЦИК за преместване на футболните срещи извън дните на вота. По програма мачът трябваше да се играе на 29 октомври, но тогава е денят за размисъл преди балотажите на вота за президент и кметове, съобщава “Стандарт”.

От ЦИК настояват БФС да премести всички срещи, насрочени за 22 и 23 октомври и съответно 29 и 30 октомври, когато трябва да се проведе втори тур на местните и президентски избори. Опасенията са за евентуални сблъсъци между агитките и заиграване на кандидатите с феновете. Сериозен проблем е също охраната на мачовете, защото полицията трябва да бди край урните.

БНТ, която ще излъчва вечното дерби, вече го вкара в програмата си за 28 октомври от 14,30 часа. От БФС твърдят, че ще преговарят с ЦИК за промяната.

“По принцип МВР няма против да има мачове в деня преди изборите. Часовете са подбрани така, че органите на реда да бъдат свободни в 18 ч, когато започва инструктажът им, а от 19 вече трябва да охраняват урните”, обясни пред “Стандарт” ръководителят на спортно-техническата комисия на футболния съюз Весо Маркович.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !