бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Отиде си малко известен режисьор,...

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с...

Стъки нокаутира историята

отпечатай новината

29.08.2011 13:00 | Видян 3425 пъти

Стъки нокаутира историята

Станислав Недков-Стъки стана първият българин с победа в най-популярната ММА верига на планетата – UFC. 29-годишният гладиатор от Велико Търново, съпруг на бившата депутатка Юлиана Дончева, нокаутира бразилеца Луис Каней още в 1-ия рунд на галавечерта UFC 134 в Рио де Жанейро. 18 000 зрители наблюдаваха битката в категория до 93 кг в HSBC Арена. Мачът бе дебютен за Стъки в UFC и му донесе 12-и успех на професионалния ринг.

Бразилецът, който играе с обратен гард и е известен с прозвището Мазния, започна по- добре и успя да разкървави носа на нашия. Малко преди края на първата част Стъки вкара две тежки крошета, които разклатиха сериозно Каней. Последваха още няколко удара и реферът прекрати двубоя, за да запази здравето на южноамериканеца.

В Рио Станислав Недков бе с Юлиана Дончева и треньора Георги Делчев. Преди срещата той премина сериозна боксова подготовка мина под зоркия поглед на треньора Борислав Бояджиев и национала Тервел Пулев, която в крайна сметка му помогна за успеха. Стъки е роден през декември 1981 г. в Търново. Завършил е бившето спортно училище, сега СОУ Г. С. Раковски и е възпитаник на Младежкия клуб по борба Царевец Етър- 93. Победата над Каней го вкарва в Топ 10 на най-добрите бойци в света.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !