Светлана Гущерова твърди, че била...

Плеймейтката Светлана Гущерова е била пребита жестоко от...

Стефан Попов - Chefo с обръщение по...

Актьорът и влогър Стефан Попов - Chefo илезе със...

Лорд Евгени Минчев от Итън: Не се изненадвайте , ако ме видите в Парламента до три години…

отпечатай новината

12.09.2011 11:22 | Видян 7146 пъти | Гласували 4

Лорд Евгени Минчев от Итън: Не се изненадвайте , ако ме видите в Парламента до три години…

Лорд Евгени Минчев от Итън e сред най-провокативните и преуспели личности в България. Появил се , като Евгени Минчев в дом за изоставени деца преди 49 години, днес той е член на двата най-престижни частни клубове в Лондон - Mosimann,s и Lansdowne club.

Приятел е с влиятелни политици, както и членове на кралското английско семейство , като първия братовчед на Кралица Елизабет Втора принц Майкъл ъф Кент. Сред почетните гости е на руския бал на принц Димитрий Романов , както и на Бала на военните , под егидата на министъра на отбраната д-р Лиъм Фокс.

В България негови клиенти са пластичните хирурзи д-р Ильо Стоянов, д-р Николай Георгиев, както и десетки престижни марки. Неотдавна лорд Минчев купи най-старото женски списание Ние, жените, което е трибуна и на закупения от него конкурс Бизнес дама на годината. Известен е и със своята благотворителна дейност, като за последните 20 години е раздал на четвърт милион лева в полза на нуждаещи се институции и лица.

Как гледате на това, което се случва в България в момента като единствен лорд, родом от нашата държава?

Държавата продължава да е прекрасна и заслужава повече добри жители, за да запази статута си на европейска страна. Излишните мрънкания, сложни човешки взаимоотношения, предателства и неблагодарност към благодатта на България принизяват стойността  и а и тази на поданиците ѝ. Какво се случва в България- все неща, не по – различни от това, което се случва във Великобритания. И тук има политически недоразумения, престъпност, корупция, но някак си едно изглежда в многомилионно кралство – друго е в една едва седем милионна страна.
 

Имате ли навика да гласувате или смятате това за празна работа?

Натрапват ни, че гласуването е наш граждански дълг и вероятно това е така, но предпочитам то да е собствен избор. Защото не всеки път има добри кандидати и не трябва непременно да се гласува, независимо от политическото блюдо. То е като с
храната- по природа сме длъжни да се храним, но можем и да избираме кога , по колко и от какво да ядем.

Ако бихте гласували, цветово ли се определя изборът Ви или на лична основа?

Нито един от цветовете в настоящата политическа палитра не изпълват моята гласоподавателна картина. Накрая вероятно ще закича един гербер на ревера си, колкото да не остане празно хорото.

Имате голям опит като пиар, така че сигурно веднага можете да определите основните комуникационни проблеми на водещите ни политици?

Днешните политици нямат самочувствие и са по-скоро самонадеяни, отколкото самоуверени. Този нюанс е лесно забележим от хора, срещали други хора и политиците малко се страхуват от именно това сравнение. Но българинът е толкова интуитивен, че и без много опит схваща кой за какво дума и доколко да му се има вяра. Кандидатите за президенти не ми приличат на хора с опита да застанат на хорското кормило. На някои по им подхожда да са зад кормилото на една яхта, но и за това им е малко рано.
Основните им комуникационни проблеми, са както вече казах ниското професионално самочувствие. И опитват да го избият кога с мълчание, кога с арогантност, кога с излишна пасивност или пък ненавременна действеност.

При откриването на парламентарния сезон преди броени дни пресата дълго коментира някои модни недоразумения. Имате ли свои любими жертви на модата сред депутати и депутатки? Има наистина ярки примери като Корнелия Нинова, като Гинче Караминова, защо не и като Цецка Цачева и Искра Фидосова...

Какво да кажа - само имената им погледнете, нататък някак си е излишно. Тези жени не са минали нито една школа за поведение, нито са посетили модно събитие или консултации с модни или пи ар специалисти. Не казвам , че трябва да са слаби или красиви, макар че и това се постига с определени усилия, само намеквам, че съществува начин да изглеждат така, че да не предизвикват иронични усмивки. С удоволствие бих се срещнал с тези жени , за да им предам опита , който имам като водещ Пи Ар.

Бихте ли маркирали основните разлики с британския парламент, който неколкократно посещавате?

Първата разлика е, че членовете на отделните камари не се засичат и това е установено от векове. Има специални коридори и двете касти не се засичат. Благодарение на моите близки отношения с двамата най-влиятелни парламентарни членове – лорд Антъни ъф Блетсо и лорд Астор, имам възможност да посещавам британския парламент House of Lords през служебния вход. Самата сграда на парламента на брега на Темза е архитектурен паметник, а вътре освен охранителната и климатична техника, няма внесени никакви промени. Прави впечатление строгият вид на депутатите , както и вежливите им взаимоотношения. Няма навъсени и лакоми лица, всичко изглежда спокойно и вековно.

Никога не сте проявявали политически пристрастия и апетити… Има ли шанс да види българския парламент един истински лорд Евгени Минчев в сградата си?

Това е напълно възможно и не е изключено след три години  да бъде реален факт. Българският парламент е в необходимост от легитимацията да има различни физиономии, а и признати в света личности, които се срещат със световния елит.Те могат да бъдат посланици на българската воля и интереси, а не познатите ни кабинетни плъхове с изтъркани яки и мазни костюми. Макар нещата вече да са на по-друго ниво, съществуват индивиди, заради които на  България се гледа, като изостанала държава. Освен това, на базата на определен опит и знания, човек като мен би могъл да бъде полезен , стига да е представен от мнозинство с определени напредничави интереси.

Вече са ясни кандидат-президентите на България. как виждате всеки от основните играчи - Плевнелиев, Калфин, Кунева, Христов, Семов?

Росен Плевнелиев познавам лично и дори още пазя неговия мобилен номер. Когато беше шеф на Бизнес парк се виждахме и ми направи впечатление на коректен, образован и изпреварил времето си мъж. Когато стана министър, опитах да се свържа с него по повод моя конкурс Бизнес дама на годината. Веднъж отговори, повече никога не вдигна. Не е бил длъжен, но аз не съм го търсил да правим любов, а по служебен въпрос. Така постъпи и Георги Първанов преди време- първо беше изключително внимателен при
срещите ни, след това вдигна нос. Калфин е твърде мек и външно и като поведение за този пост, някак си виси в пространството. Но не като на закачалка, а сякаш е паднал от нея. Кунева е така дистантна , че в нея разпознавам една Ренета Инджова, която се обикаляше с един взвод охрана дори когато пиеше вод/к/а на коктейл. Според мен Кунева не е подходяща за лице на България пред света, нито е способна да промени или добави нещо на ползу роду. Христов и Семов не познавам добре, което временно ги спасява от моите коментари.

А какво е мнението Ви за вицетата, начело с Камелия Тодорова?

Това е толкова забавно. Първоначално помислих, че снимат римейк на Търновската царица и от актуалност са го нарекли- Камелия- вицето. Не познавам други кандидат – вицета, но нейната политическа песен би звучала така: „Като ми пееш Пенке ле…”

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !