Кралят на Белгия прие премиера...

Кралят на Белгия прие премиера Главчев: Фото на деня

Само албанците са по-ниски от нас в...

Само албанците са по-ниски от нас в Европа: Фотофакт

Платини ни хвали в Страсбург

отпечатай новината

29.09.2011 18:00 | Видян 1655 пъти

Платини ни хвали в Страсбург

Президентът на УЕФА Мишел Платини даде България за пример, и то в реч от свръхвисока трибуна - в Съвета на Европа в Страсбург. Французинът посочи нашата страна, Италия, Португалия, Испания, Великобритания и Полша като вече задвижили закони срещу уреждането на мачове. Но призна, че като цяло из континента “спортната измама” все още не е приравнена с криминално престъпление. И призова Съвета на Европа да се намеси.

“Европейският футбол е в опасност, дори целият спорт в Европа е застрашен - каза Платини. - Уредените мачове в редица страни стават все повече и се ръководят от криминални организации. Няма контрол над залаганията. Проблемът със залозите по интернет все още не е разрешен.”

Босът даде и идея националните асоциации да станат собственици на турнирите, които организират. Това означава БФС да мине в официално и пълно владение на “А” група, а може би и на турнира за купата, който сега основно се движи от Професионалната лига.

Платини открои и друга тема: “Съществуването на националните отбори е в опасност. Сега не може да се гарантира, че футболистите ще бъдат освободени от своите клубове за мачове на страните им. Не позволявайте националните отбори да загинат. Ако спортът е живо същество, то националните отбори са сърцето.”

В речта на практика Платини очерта приоритети в своята работа, които формират и бъдещето на футбола. А обикновено, захване ли се мосю Мишел с нещо, то се получава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !