Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Националите последни в групата

отпечатай новината

12.10.2011 12:15 | Видян 1556 пъти

Националите последни в групата

България загуби с 0:1 от Уелс и остана на последното място в Група G на квалификациите за Евро 2012. Островитяните успяха да ни върнат за загубата си в Кардиф в началото на кампанията след гол на Гарет Бейл в края на първото полувреме. Националният стадион “Васил Левски” остана плашещо празен, като феновете на Уелс бяха повече от българските.

Националният ни отбор завършва на последното място в групата от квалификациите за Мондиал 1990. Освен това “лъвовете” вкараха само три гола в групата. Нито един от тях не падна в София. България няма гол на “Васил Левски” вече две години. Загубата пък бе шеста в последните два мача.

Малкото зрители на “Васил Левски” станаха свидетели на скучен двубой. Ивелин Попов пропусна добра възможност за гол в средата на полувремето, а буквално в края Гарет Бейл успя да вкара. Крилото на Тотнъм надбяга Петър Занев по десния фланг, след това финтира на вътре и с левия крак остави на място Николай Михайлов.

През втората част нашите опитаха натиск, но по-добрите положения за гол бяха за Уелс. Крейг Белами обаче изпусна два пъти от добри позиции, а хубав удар на Бейл от въздуха се спря в горната греда. Временният треньор Михаил Мадански пусна като смени Спас Делев, Димитър Рангелов и Валери Божинов, които трябваше да раздвижат играта. Последният пропуска супер шанс да изравни в 86-та минута. Оженилият се в неделя нападател остана сам срещу Хенеси, но стреля в аут. На метри от него абсолютно непокрит бе Спас Делев, но пас не последва. Дебют за България записа Александър Тонев, който започна титуляр.

“Не заслужавахме да победим. Не показахме добра игра. За мен е трудно обяснима липсата на самочувствие и нерв в играта. Футболистите имат качества, но явно, че голът в края на полувремето ги смути. Играха с наведени глави. Мен най-малко ме вълнува въпросът дали ще продължа. Предполагам, че ще има нов треньор. Аз ще имам удоволствието да работя с младежите“, каза Мадански след срещата.

Източник: vsekiden.com

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !