Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

1 кг тротил унищожи колата на Сашо Диков

отпечатай новината

14.10.2011 09:15 | Видян 1587 пъти | Гласували 1

1 кг тротил унищожи колата на Сашо Диков

Около килограм тротил е предизвикал експлозията до колата на журналиста Сашо Диков в четвъртък вечерта, съобщи и.д. вътрешният министър Веселин Вучков пред bTV. На този етап няма задържани. „Взривът е достатъчно силен, но дали е поставен с цел сплашване или с друга цел е рано да се каже. Каквито и да са мотиви обаче, трябва решително да осъдим подобни актове”, заяви Вучков. Той допълни, че са задействани всички методи за разкриване на престъплението и неговия извършител.

Взривът до колата на програмния директор на Канал 3 Сашо Диков избухна снощи около 22.00 часа пред дома му в столичния кв. „Гоце Делчев“ до бл. 259. Взривът е бил поставен до предната лява гума, до мястото на шофьора. Автомобилът е марка „Форд Фокус”. От взрива са се разхвърчали части от леката кола, която е силно повредена. Счупени са стъкла на жилищната сграда.

И.д. шефът на МВР не изключи версията взривът да е с цел предизборна провокация, но бе категоричен, че ситуацията върви към успокояване. По думите му е възможна връзка с експлозията пред редакцията на вестник „Галерия”, по време на която в страната отново имаше посещение на европейски лидери. Той коментира още, че извършителите на подобни добре организирани престъпни актове трудно се разкриват, но има вяра в професионализма на служителите на МВР.

На място работят екипи на ГДБОП, СДОТО и Столичната дирекция на МВР. Извършват се процесуално-следствени действия по горещи следи по метода дом по дом. Издирват се извършителите на взрива, допълни и главният секретар на вътрешното ведомство Калин Георгиев.

Самият Сашо Диков каза, че не получавал абсолютно никакви заплахи от никого. Ако има доволни от снощния взрив, то това са противниците на сегашната власт, които искат да я дискредитират. Цели се и втори заек – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно, коментира пред bTV журналистът. Според него паралелът с взрива пред редакцията на в. “Галерия” е неизбежен. “Не искам да спекулирам със ситуацията. От моя случай са минали едва 8-9-часа , а при “Галерия” – 8-9 месеца и няма резултат. Взривът не е разкрит, както и сума други престъпления”, каза журналистът.

Експлозията стана няколко часа след пристигането в София на председателите на ЕК Жозе Барозу и на Европарламента Йежи Бузек на двудневна визита. У нас са и трима еврокомисари. Експлозията е и 10 дни преди президентските и общински избори в страната на 23 октомври.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !