Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Пат Матини пристига в България три дни преди концерта си

отпечатай новината

18.10.2011 16:30 | Видян 1446 пъти

Пат Матини пристига в България три дни преди концерта си

Остават броени дни до XVІ-ото издание на най-престижния музикален фестивал MUSIC JAM. Тази година българската публика ще има уникалния шанс да се докосне до две изключителни имена от световната музикална сцена - невероятния виртуоз на китарата Пат Матини  и легендарната формация Манхатън Трансфер.

Фестивалът ще се открие на 22 октомври с Пат Матини Трио в 20 часа в зала 1 на НДК. Изслючителният музикант пристига в България заедно с колегите си Бил Стюърт и Лари Гренадиър на 20 октомври -  три дни преди концерта. На 21 октомври, ден преди концерта, Пат Матини Трио ще направи кратка репетиция в зала 10 на НДК. По време на престоя си Пат и групата му ще имат възможност да се докоснат до историческите забележителности на българската столица, да опитат от родните кулинарни специалитети и да се потопят изцяло в софийската атмосфера.

Музикалното многообразие на Матини е без аналог. През дългогодишната си кариера, Пат Матини продължава да внася нови дефиниции в жанра, използвайки новаторска техника и развивайки импровизационния и звуков потенциал на китарата. Повече от 20 години Пат работи в тандем с кийбордиста и композитор Лайл Мейс. През годините той свири с редица изтъкнати композитори и музиканти  като Стив Райх, Олнет Коулман, Хърби Хенкок, Джим Хол, Милтън Насименто, Дейвид Бауи. 

Творчеството на Пат Матини обхваща обширен спектър от стилове, от модерния джаз, през рока до класическата музика. В София Пат Матини  ще представи пред родната публика проекта „Orchestrion”. Зрителите ще станат свидетели на една музикална магия, в която инструментите оживяват и сами създават красива палитра от звуци.

Билети за концерта на Пат Матини все още могат да бъдат закупени на цени от 40 до 90 лева

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !