Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Албена Колева е Шърли Валънтайн в Народния театър

отпечатай новината

09.11.2011 12:15 | Видян 3406 пъти

Албена Колева е Шърли Валънтайн в Народния театър

Тодор Колев и дъщеря му, актрисата Албена Колева ще е звездата в премиерата на "Шърли Валънтайн" на 12 ноември на камерната зала в Народен театър "Иван Вазов" от 19 часа. Автор на пиесата е драматургът Уили Ръсел, сценографията е дело на Чавдар Гюзелев, който успява да предаде атмосферата, както на хладен лондонски апартамент, така и на горещ, гръцки остров.

Тодор Колев, който дълго отсъстваше от театъра, се завръща като режисьор на сцената на Народен театър "Иван Вазов". Пиесата е “ Шърли Валънтайн” на британския драматург Уили Ръсел, а актрисата е не кой да е, а неговата дъщеря, актрисата от Сатиричния театър Албена Колева.

Албена се впечатлява от този текст преди години, когато баща й работи върху него заедно с актрисата Илка Зафирова. Сега, когато се чувства достатъчно опитна да изиграе 42 годишната майка с две деца, го предлага на баща си отново да направи това представление, но този път с нея.

Сюжета на пиесата се завърта около живота на 42 годишната Шърли Валънтайн, която неусетно, след дългогодишен брак и две деца си прави равносметка за това, което е отминало и това, което я очаква.Нейният живот е нейното семейство. Ако изгуби него, губи всичко. Това я ограничава и тя не винаги намира сили да се изправи пред проблемите си.

Това е трагикомична пиеса за моментите в живота на хората, когато се натрупва толкова неизживяност, че сме готови на всичко, за да го променим. Но когато се появи възможността, не можем да направи нищо и започваме да се оплакваме на .... стената. Според Фелини, в брака - сценарият и режисурата са дело на мъжа, а диалозите и тонът – на жената.

Шърли пише своя монолог над нагорещения котлон, докато приготвя вечеря на своя съпруг и мечтаейки да изпие една чаша вино в страна, където расте грозде....Когато и се отваря възможност да осъществи своята голяма мечта - да пътува, поне за малко, тя е като парализирана.
Фокусът на произведението е върху проблемите на работещия човек, поставен в мъчителна ситуация, който чрез своите действия разкрива топлотата в човешките отношения, търсения и опити да намери отново себе си. След първоначалният успех на пиесата през 1989 г. излиза и филм на режисьора Л. Гилбърт с Полин Колинс в главната роля, която й донася "Тони" за най-добра актриса.

Емил Илиев

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !