Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Гуна Иванова с награда за особени заслуги в областта на културата

отпечатай новината

29.05.2008 10:28 | Видян 2832 пъти | Гласували 1

Гуна Иванова с награда за особени заслуги в областта на културата

Певицата Гуна Иванова беше удостроена с отличие за особени заслуги в областта на културата на специална церемония по случай празника на Българската просвета и култура и на Славянската писменост - 24 май в град Перник. На този ден кметът на града Росица Янакиева събра културни дейци от града. Гуна Иванова бе наградена с най-високото отличие – плакет за особени заслуги в областта на културата, връчен й лично от кмета на града – г-жа Янакиева. Поздравления Гуна Иванова получи и от заместник-кмета на града, както и от другите културни дейци, уважили събитието.

“Какво друго мога да кажа, освен че съм поласкана от оказаната ми висока чест? Това е награда. Това е признание и отговорност. Това е израз на уважението и обичта на тези хора към моята личност. Благодаря” – развълнувана каза Гуна Иванова.

Фолклорната певица наскоро отбеляза своя 40-годишен творчески юбилей с грандиозен концерт-спектакъл под наслов „Поклон с песен” в зала 1 на НДК. Концертът ще бъде излъчен по БНТ в началото на месец август като специален подарък за рождения ден на Гуна Иванова. В момента тя не спира концертната си дейност заедно с децата изпълнители от нейните фолклорни формации. С тях певицата подготвя концерт,който ще бъде в зала 2 на НДК през октомври.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !