Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Ревизор с премиера в Народния театър

отпечатай новината

14.11.2011 13:00 | Видян 3392 пъти

Ревизор с премиера в Народния театър

Народният театър „Иван Вазов“ започва своя Руски сезон 2011/2012 г. с един от шедьоврите на световната драматургия – „Ревизор“. През 1834 г. двадесет и пет годишният Николай Василиевич Гогол създава комедията си по идея на Пушкин за по-малко от два месеца. Пиесата веднага е поставена на сцените на най-големите руски театри в Петербург и Москва и се превръща в изключително театрално събитие.

От тогава „Ревизор“ не слиза от световните театрални сцени. В Народния театър пиесата на Гогол е поставена за първи път още през 1904 г. от Иван Попов. За последен път „Ревизор“ излиза на сцената на Академичния ни театър през 1954 г., с режисьор проф. Кръстьо Мирски. Почти 60 години по-късно Мариус Куркински посяга отново на комедията, като разчита на изключителен постановъчен и актьорски екип.

Самият той влиза в ролята на Градоначалника, Хлестаков е Владимир Карамазов, а Анна Андреевна – Рени Врангова. В грандиозната театрална продукция с повече от 30 актьори сценографията е на Никола Тороманов, а костюмите на Анна Панайотова, композитор е Емилиян Гацов. Премиерните представления са на 17, 18, 26 и 30 ноември на Голяма сцена.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !