бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Отиде си малко известен режисьор,...

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с...

24 часа обяви решение на държавна комисия, преди тя да го е оповестила

отпечатай новината

17.11.2011 09:30 | Видян 1479 пъти

24 часа обяви решение на държавна комисия, преди тя да го е оповестила

Уникална Комисия за защита на личните данни са спретнали от Тройната коалиция. Органът, непобутнат от 2007 г., не е съобщил официално все още решение, което вчера излезе на челце във вестник 24 часа. Цяло щастие е, че той пласира в цяла България по-малко бройки, отколкото 19’ само в София, та няма да го прочетат много хора.
В задачата обаче се пита как някой, който не е страна по дадено дело в Комисията, е информиран за решение, преди то да е качено на сайта или за него да са уведомени страните по решението. В нашите вестници нямаме ни вест, ни кост.
Още по-странен е казусът. Комисията ни глобява 3700 лева, че сме използвали НАША снимка на Петя Славова за илюстрация на материал, който не е за конкретното събитие, на което снимката е направена.

Ние пък си мислехме, че конституцията гарантира свободата на словото, в това число и свободата на журналистите да използват илюстрации към текстовете си, каквито намерят за добре.
Ще бъде интересно да се види кой закон е послужил за оправдаване на решението, защото то противоречи на европейските и българските граждански права.
Изобщо не коментираме каква лична данна могат да бъдат подмишниците на една дама, заснети от обектив, и също ще бъде интересно кой точно закон ги формулира като такава.

На трето място е интересно как по-точно сме увредили въпросната лична данна, след като сме я публикували в естествен вид. Ние ли сме отговорни за процесите, протичащи в един жив организъм и по кой закон.
Всичко това, разбира се, ще бъде преценено от Върховния административен съд, пред който с удоволствие ще обжалваме поредно екстравагнатно решение на Комисията за защита на личните данни, когато, разбира се, изобщо то бъде обнародвано по законовия, а не по олигархичен ред.

Иначе е лесно да се предположи простата схема: министър на правосъдието при Тройната коалиция беше сегашният директор на Феста холиднг, снимка на чиято собственичка е обект на спора. Кой е назначавал мислите състава на Комисията?
И докато се закача смехотворно с нас, милата Комисия изпуска хвърчащите около банки и съдилища копия от нотариални актове и лични карти, докато някоя телевизия не ги заснеме. Помага ли така милият орган на имотната и другите мафии да прехвърлят апартаменти на нищо неподозиращи собственици или да теглят кредити с чужди лични данни? Този въпрос остава в мъгла.

Защото Комисията се занимава с уникални и на практика несъществуващи казуси!
 Като данъкоплатци се питаме – кой й дава право да се занимава не с работата си, а с лични отмъщения с НАШИТЕ ПАРИ?!

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !