Не благодари на бг режисьора си К....

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма...

Палма за метресата на руски олигарх,...

Златната палма на 77-ия фестивал в Кан отиде при...

И Огнян Донев заживя в Белия дом?

отпечатай новината

18.11.2011 14:15 | Видян 5742 пъти

И Огнян Донев заживя в Белия дом?

Богат и неизвестен е любимата формула на умните хора в бизнеса. Един от тях със сигурност е Венцислав Стоев. Как е възможно хем да си мултимилионер, хем никой да не те знае.Питайте него как прави този невероятен трик.

Този   тип   нашумя   покрай проверките  на НАП  миналата  есен с невероятната си  къща - огромен дворец край Панчарево, оприличена от медиите на Белия дом, пише вестник Всеки ден. Разбра се, че в нея живееше фамилията на висшия и безгрешен според ВАС магистрат Веселин Пенгезов. През  последните месеци обаче  звезди  от съседния до папата затворен комплекс „Маунтин Вю", обитаван от Мая Илиева, Наталия Симеонова, Димитър Рачков и Мария Игнатова, разказаха, че забелязвали в „мавзолея", както те пък го наричат, да се шири Огнян Донев. Всъщност Донев живее заедно с висшия съдия Пенгезов, който разреши в негова полза скандалното дело за собствеността  на  медийната  група, издаваща Труд" и „24 часа". Каква  е  особената  връзка между тези господа, показва проверка на "Всеки ден". Венцислав  Симеонов  Стоев e равностоен съдружник във възловите дружества,  които обикновено се приемат за Доневи. Историята   започва още от „Унифарм",  което по времето на Софиянски купува „Софарма" по един доста интригуващ начин.

Равностоен на Донев партньор е в „Телекомплект" - възловият акционер в мегакомпанията „Софарма".
По същия начин стоят нещата в „Софарма билдингс". Човекът, който по професия е адвокат, участва и в управлението на враждебно превзетите от групата на Донев "Доверие обединен хопдинг" и "Индустриален холдинг Доверие". Най-забавната му титла е „Рицар на виното" към някакъв европейски орден, регистриран и у нас. Що за рицар може да е човек като Донев, може сами да си отговорите. Едно изказване по време на събранието на Съюза на издателите миналата  вечер от издигналия се чак в облаците, Огнян Донев неволно предизвика и друга връзка - със Софийския апелативен съд: „До дни ще има едно решение на съда, което няма да се хареса на някои тук, но той винаги обжалва -нека да обжалва". Интересно е откъде олигархът знае предварително какво решение ще вземе съдът. „В едно интервю преди година с Пенгезов стана ясно, че той е в близки социални и икономически отношения с Венцислав Стоев. Той от своя страна е в много пряка икономическа връзка с дружествата, свързани с Павлов.

Стоев е човекът, в чиято фирма работеше дъщерята на Пенгезов. Смятам, че има пряка заинтересованост за резултата от делото. Още повече Пенгезов призна, че живее у  Стоев", заяви Христо Грозев. Той е именно човекът, визиран от съдружника му  Донев  в пресгрупата, която издава "24 часа" и "Труд". Споменатият в неговото изказване Пенгезов не е някой ДРУГ, а върнатият на бял кон след  подготвени 700 000 евро подкуп председател на Софийския апелативен съд.

Е, как няма да  знае Донев какво решение ще вземе съдът на най-добрия приятел на своя съдружник и също добър приятел Венцислав Стоев. Ще попитате - дотук добре, но какво общо има Общинска банка? Ами има. Венцислав Стоев по съвместителство е шеф и на „Средец" АД. Това е едно от умело приватизираните от бандата на Софиянски някогашни общински дружества.Стъпките на танца са известни от схемата."Софийски имоти" из Доневата програма както сам олигархът Огнян я нарича гордо, когато обяснява как му работи бизнесът пред деловите издания.

Първата стъпка е създаване на РМД, оглавено от човек, който по идея не е вътрешен за дружеството. Втората стъпка е приватизация на занижени цени, защото се предполага, че фирмата отива в ръцете на трудовия колектив. Третата стъпка е участие с малък дял в приватизацията на Общинска банка. Четвъртата е продаване на тези акции
- по номинал, разбирате ли, на фирми от обръча на друг олигарх - Христо Ковачки. Петата стъпка е производство на милионери. Сред народа подобни на веригата, за която ви разказваме, ги сравняват със свински черва по навързване. Все пак става дума за изискани хора и ще ги определим като перлите на бисерна огърлица.

В задачата се пита кога държавата и най-вече прокуратурата и съдебната власт ще вземат първо отношение, а после и ще извършат съответните действия за разбиване на така оформения Октопод, който, апропо, е в близки приятелски отношения с Алексей Петров - таткото на другия „Октопод", който вече влезе в съда. Дай Боже, да станем свидетели на съдебен сериал, подобен на телевизионния за Корадо Катани. Нека да гледаме „Октопод 1", а след него и нарисувания вече драматургично от нас „Октопод 2".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !