Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Хакерски атаки заляха Русия в изборния ден

отпечатай новината

05.12.2011 10:45 | Видян 1980 пъти

Хакерски атаки заляха Русия в изборния ден

Хакери се активизираха в деня на изборите за Държавна дума в Русия като блокираха десетки информационни сайтове. Едни от тях бяха електронните страници на в. Комерсант и радио Ехото на Москва.
„Очевидно атаката в деня на изборите е свързана с опит да се попречи на публикуването на информация за нарушения. Готови сме да подадем оплакване в главната прокуратура на Русия. Освен това обръщаме внимание, че саботажа срещу нашия сайт може допълнително да постави под съмнение легитимността на провеждането на изборите“, заяви главният редактор на Ехото на Москва Алексей Венедиктов.

Около 110 милиона руски гласоподаватели бяха приканени да избират новия състав на 450-местната долна камара на парламента, Държавната дума.
„Очаквам добър резултат за Единна Русия“, заяви министър-председателят Владимир Путин след като подаде вота си.

В сегашната Дума, избрана през 2007 г., партия на премиера Единна Русия разполага с 315 депутатски места. За пръв път в историята на страната в парламентарния вот ще участват всички регистрирани партии - както парламентарните Единна Русия, компартията, Либерално-демократичната и Справедлива Русия, така и непарламентарните в момента Яблоко, Правое дело и Патриоти на Русия. Прагът за влизане на партиите е 7% от гласовете на избирателите.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !