Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Сестри Малееви на благотворителен търг

отпечатай новината

03.06.2008 16:15 | Видян 4105 пъти

Сестри Малееви на благотворителен търг

В края на тази седмица – 6 и 7 юни, в Стара Загора ще се благотворителен търг и тенис турнир. Заедно за пръв път от много време насам Магдалена, Мануела и Катерина Малееви ще подкрепят набирането на средства за лечението на деца с увреждания.

Стартът на двудневните инициативи ще бъде даден в петък с благотворителен коктейл и търг в Арт комплекс Стара Загора. Всички участници ще имат възможност да наддават за спортни предмети и аксесоари, принадлежали на състезателките от най-легендарната българска тенис фамилия.

Благотворителната инициатива ще продължи и на 7 юни на кортовете на клуб „Августа Траяна” – Стара Загора, когато ще бъдат проведени благотворителен национален тенис турнир по двойки и демонстрационен спекакъл за възрастни. В края на деня на корта ще излязат и сестри Малееви, които ще играят общо 6 тайбрека – 5 в двойки, съставени от по един участник в благотворителния търг и по една от сестрите и 1 срещу победителите от благотворителния тенис турнир. В края на деня българските тенис легенди ще се изправят една срещу друга в демонстрационен мач.

70% от събраните от благотворителния търг и тенис турнир средства ще бъдат дарени за лечението на деца с ортопедични увреждания в партньорство с швейцарската фондация “Swissclinical”. По иницатива на Мануела Малеева швейцарски лекари-доброволци ще извършват операции на деца в Стара Загора. 20% от средствата ще бъдат инвестирани в залесяване на опустошените от миналогодишните пожари гори в Старозагорския регион, а с останалите 10% ще бъде подкрепено развитието на детския тенис в града.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !