Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Орлин Горанов солист в концерта „Вечната музика”

отпечатай новината

15.12.2011 16:30 | Видян 2883 пъти | Гласували 1

Орлин Горанов солист в концерта „Вечната музика”

Четирима видни български интелектуалци ще бъдат наградени на концерта „Вечната музика”, който ще се проведе на 20 декември, от 19 ч., в зала 1 на НДК. Събитието е част от Новогодишния музикален фестивал и се провежда под патронажа на министрите на външните работи Николай Младенов и на културата Вежди Рашидов. Престижните отличия за заслуги в своята област ще получат проф. д-р Пенчо Стоянов, композитор и педагог в Държавната музикална академия, Донка Шишманова, актриса от Държавния музикален театър, Красимира Йорданова, музикален журналист с дългогодишна кариера и художничката Мария Ножарова.

Известният оперен и рок изпълнител Орлин Горанов ще бъде солист на концерта „Вечната музика”. В него ще участват още младата оперна звезда Валентина Корчакова, която вече завоюва серия престижни награди и испанският китарист Педро Наваро, когото критиката определя като „Магически ръце”. Диригент на концерта, в изпълнение на оркестър „Симфония”, е Петър Димитров.

„Вечната музика” включва известни класически творби като Одата на радостта от 9-тата симфония на Бетовен, Увертюрата към оперетата "Прилепът" на Й. Щраус, "Наздравица" из операта "Травиата" на Верди, Ръченицата из сюитата "Тракийски танци" на Петко Стайнов, любими произведения на Пучини, Чайковски, Бърнстейн и др.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !