Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Група по интереси се заформи в СОС

отпечатай новината

20.12.2011 16:15 | Видян 1875 пъти

Група по интереси се заформи в СОС

Чудесно е, че ГЕРБ взе мнозинство в общинския съвет на София, защото в противен случай общинската икономика щеше да блокира.

Свободни електрони от малките партии, попаднали по чудо в СОС действат като наказателни бригади или разноцветни групи по интереси – досущ, както беше при Софиянски, в дадени казуси по бизнес, ако може да се вярва на мълвата сред съветниците.

През лятото бе направено немалко, ако не да се провали, поне да се отложи връщането на Общинска банка на София.

Не е тайна, че сред участниците в акцията попадна незнайно защо дори председателят на СОС Андрей Иванов, който е близък до издателите д-р Любомир Павлов (чест посетител на кабинета на председателя) и Огнян Донев.

Те пък държаха контрола върху банката и после го прехвърлиха на скандален олигарх. Любопитен факт е, че в канцеларията на председателя сервират чай в чашки от Софарма.

Групата по интереси обаче не успя да се наложи и кметът Фандъкова победи в неравната битка с решаващата помощ на БНБ и общественото мнение.

“Откакто Георги Кадиев в свое програмно интервю пусна слуха, че столът на каращия втори мандат председател на СОС се е разклатил и май ще го сменят, нещата достигат истерични размери”, коментират бизнесмени.

Предизборно Иванов е заложил на един куц и на един млад кон, спомнят си неговите съпартийци. “Куцият” се оказали момчетата от РЗС, които в кампанията искаха “да уволняват премиера”.

Техният изненадващ водач на листа Мартин Заимов с банкерския си имидж на сериозен икономист критикуваше безжалостно властта и правителството, но никога шефа на СОС.

Което едва ли е случайно, както се оказва. Ала на РЗС не им стигнаха силиците за влизане в СОС, независимо от ниския праг малко над процент.

Младият кон, който обаче като същинско острие в момента громи всеки, изправил се на пътя на председателя, е Ангел Джамбазки.

В миналия местен парламент той беше част от групата на ГЕРБ, а в този се явява от ВМРО. Още по време на предизборната кампания той поддържа постоянна оперативна връзка с Иванов, чуват със собствените си уши и виждат със собствените си очи случайни свидетели от чакалнята на председателя.

Сигурно не е случайно, че на скандалната си пресконференция миналия ден на въпрос на телевизия СКАТ, свързан с ролята на Андрей Иванов в софийските бизнес потайности, Джамбазки изневери на революционния си стил и започна да отговаря завоалирано и по принцип. А не кратко, ясно и категорично, както по всички останали теми.

Капка Сидерова – отчаяната съпруга на лидера на Атака Волен Сидеров, която вече не живее с него, също била свързвана от дългогодишна дружба с председателя на СОС, както сам той уверявал съпартийци.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !