Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Геният и Диви коне очакват зрителите...

Филмовите заглавия ще се излъчат на малкия екран от...

Жерар Депардийо става Строс-Кан

отпечатай новината

28.12.2011 11:00 | Видян 1834 пъти

Жерар Депардийо става Строс-Кан

Френският актьор Жерар Депардийо ще се превъплъти в ролята на бившия изпълнителен директор на МФВ Доминик Строс-Кан.

Режисьор на филма ще бъде американецът Абел Ферар, направил име с „Опасни игри“ и „Лошият лейтенант“, а сценарист – Крайст Зуа. Сюжетът ще се върти около събитията, довели до оставката на Строс-Кан като изпълнителен директор на МФВ заради секс скандала с гвинейската камериерка от хотел „Софител“ в Манхатън.

В историята ще има и добавени допълнителни елементи, почерпени от секс скандала с Моника Люински, в който навремето се забърка екс-президентът на САЩ Бил Клинтън. Очаква се на Депардийо да партнира Изабел Аджани, която ще изиграе съпругата на Доминик Строс-Кан.

През май 2011 г. Строс-Кан бе задържан на летището в Ню Йорк при опит да напусне САЩ по обвинение в изнасилване. Дни по-късно той доброволно подаде оставка като шеф на МВФ. В крайна сметка обвиненията срещу него отпаднаха, но скандалът сложи край на политическите амбиции на Доминик Строс-Кан. Преди това той бе фаворит в социологическите проучвания за президентските избори във Франция, като се очакваше на тях той да детронира сегашния президент Никола Саркози.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !